79 éves korában meghalt Chick Corea - jelentették be a világhírű jazz-zenész Facebook-oldalán. Ritka rákbetegségben szenvedett, február 9-én halt meg.

A halálhírben idézik Chick Coreát, aki halála előtt ezt mondta: 

"Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az utazásom alatt hozzájárultak a zene tüzének ragyogásához. Remélem, hogy azok, akik késztetést éreznek a játékra, zeneszerzésre, fellépésre vagy  bármi másra, meg tudják ezt tenni. Ha nem önmagukért, akkor értünk. Nemcsak azért, mert a világnak több művészre van szüksége, hanem mert így sokkal szórakoztatóbb".

Chick Corea 1941-ben született, Boston mellett nőtt fel. Apja jazztrombitás volt, zongorázni és dobolni tanult gyerekkorában.  A Columbia Egyetemre, és a Juilliardba is járt, de hamar otthagyta az iskolát, hogy koncertezhessen.

A hatvanas évek végén kezdett együtt dolgozni Miles Davies-szel, a Lost Quintetben. 1972-ben megalakította a Return to Forevert, amelyben Stanley Clarke basszusgitáros, Lenny White dobos, Bill Connors és Al Di Meola gitáros is játszottak.

60-szor jelölték Grammy-díjra, 23-szor meg is kapta

(utoljára 2020-ban a 2019-es Antidote című albumért). Legutolsó lemezét, a Plays címűt 2020-ban adta ki.

Chick Corea a komolyzene nagy rajongója volt, Bartók Béla műveinek szeretetét rendszeresen megemlítette interjúiban. A Mikrokozmosz-darabok hatására sorozatot írt Children's Song címmel, az Ostinato című darabot pedig Herbie Hancockkal négykezesként adták elő.