Újra Operett-Musical osztály indul a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemen - olvasható az oktatási intézmény közleményében.

A Budapesti Operettszínház lehetőséget kapott, hogy Operett-Musical-színész osztályt indítson a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

A Budapesti Operettszínház nézőtereForrás: WWW.OPERETT.HU

A hiánypótló képzés által lehetőség nyílik arra, hogy a Budapesti Operettszínház felsőfokon képezzen műfajspecifikus előadóművész-utánpótlást 

- olvasható a közleményben.

Az osztály vezető tanára Kiss-B. Atilla Kossuth-, Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas operaénekes, akadémikus, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a Magyar Állami Operaház örökös tagja. A világszerte ismert operaénekes egyébként hosszú ideje tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, az intézmény adjunktusa.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatójaForrás: Gordon Eszter

Mellette a jövő operett-musical színészeinek a képzésében elsősorban a Budapesti Operettszínház sokoldalú vezető művészei: Homonnay Zsolt, Honthy-díjas operett és musicalszínész-rendező, a Budapesti Tavaszi Fesztivál "Év bonvivánja" kitüntetettje, "Év musicalszínésze", Nádasi Veronika, kétszeres "Év musicalszínésze", valamint Földes Tamás Kaszás Attila-díjas színművész vesznek részt.

A szakot zenés színész specializációként hirdetik meg.