Az ellene indult hadjárat ellenére Morgan Wallen második lemeze továbbra is vezeti az amerikai eladási listákat. 

Morgan Wallen az egyik legsikeresebb könnyűzenei előadó most Észak-Amerikában. Már ha azt nézzük, hogy ezekben a hetekben melyik előadó lemeze fogy a legjobban arrafelé. A 27 éves countryzenész második albuma januárban jelent meg, és már ötödik hete vezeti a Billboard 200-as albumeladási listáját. A countryzenésznekilyen teljesítmény utoljára 2003-ban sikerült– írja a CoS. És Wallen lemeze valószínűleg a következő hetekben is jól fog fogyni, ugyanis ő az a zenész, akire össztűz zúdult a múlt héten egy – a szomszédja által rögzített videófelvételen elhangzott – mondata miatt. 

Wallen egy átivott este után, otthona előtt taszajtotta földre egyik ismerősét, miközben azt mondta (róla) egy másik vele lévőnek, hogy „vigyázz erre a kényes négerre”. A szomszéd videóra vette az ittas Wallen és társasága szerencsétlenkedéseit, majd miután a felvétel megjelent a TMZ-n,a zenész bocsánatot kért, azonban ez nem volt elég.

Először az Apple és a Spotify törölte dalait a countryzenés listáiból, majd több száz rádióállomás csatlakozott a dühös törlési akcióhoz, és kivétel nélkül kivették Wallen zenéit a műsoraikból. A nagy tiltások és törlések egyelőre ellenkező hatást váltottak ki, ugyanis rendesen megnövekedett az érdeklődés Wallen zenéi iránt, és egyre többen szerzik be az új album dalait. Ennek ellenére továbbra is kérdés, hogy mi lesz a fiatal zenésszel. Ugyanis néhány hétig még vezetheti a legkomolyabb albumeladási listát, de ha újraindul az élet, komoly bajba kerülhet koncertek nélkül. Márpedig egyelőre úgy néz ki, hogy nem sok felkérésre számíthat. A szerencsétlen mondatot tartalmazó videó kiszivárgása utáni napon már ki is tiltotta őt a Country Zeneakadémia (Academy of Country Music),így tőlük idén egyetlen díjat sem kaphat,pedig egyértelműen az esélyesek között volt. Wallen néhány nappal ezelőtt feltöltött egy videót a közösségi felületeire, amiben töredelmesen bocsánatot kér, és azt részletezi, mennyire rosszul érzi magát, és azóta milyen érzések kavarognak benne. 

Korábbi cikkünkben részletesebben foglalkoztunk azzal, hogy milyen hatással volt az egyik fekete NBA-játékos karrierjére egy, a Wallenével szinte tökéletesen megegyező mondata, amellyel egyik fehér ellenfelét próbálta szándékosan megsérteni. Az egy kifejezetten dühös rasszista megnyilvánulás volt a fekete játékos részéről (a Black Lives Matter mozgalom csúcsán), ennek ellenére semmilyen következménnyel nem járt a mondata. Annyi történt vele, hogy néhány hónappal később az egyik Los Angeles-i klubból a másikba igazolt.