Meghalt ötvenkét éves korában Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség, az 1980-as évek meghatározó hip-hop-triója, a The Fat Boys egyik tagja.

Meghalt a nyolcvanas évek ismert hip-hop-formációjának, a The Fat Boys egyik tagja. Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség 52 éves volt. Menedzsere, Louie „Uncle Louie” Gregory szerint a Puerto Ricó-i származású rapper csütörtökön, egy nappal 53. születésnapja előtt halt meg.

Mark Anthony Morales 2012-benForrás: Getty Images/2012 Robin Marchant

A trióban Morales mellett Damon „Kool Rock-Ski” Wimbley és Darren „Buff Love” Robinson szerepelt, a The Fat Boys kezdetben Disco 3 néven működött. A brooklyni együttes előszeretettel használt szájdobolást (beatbox) a számaiban, és

egyike volt az első rapbandáknak, amelyek stúdióalbumot adtak ki. A humoros és önkritikus szövegeivel hódító formáció hét stúdióalbumot jelentetett meg, amelyek közül négy aranylemez lett.

A banda több nagyjátékfilmben is szerepelt az 1980-as években, például az Ápolandó ápolók és a Krush Groove című vígjátékokban, erősítve a hip-hop népszerűségét az Egyesült Államokban. Morales rapperként, dalszerzőként és producerként is közreműködött a bandában, később pedig sikeres szólókarrierbe kezdett.

Miután a The Fat Boys feloszlott a kilencvenes évek elején, Morales többek között Mary J. Blige-dzsal, Mariah Carey-vel, Jennifer Lopezzel, Craig Mackkel és Marc Anthonyval dolgozott együtt. 2008-tól rádiós lemezlovas volt Miamiban.