A Nemzeti Színház idén is meghirdeti internetes színháztörténeti vetélkedőjét, amelyre a szervezők tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatok jelentkezését várják. Az idei vetélkedő témája a Nemzeti Színház története.

A fordulók során a feladatok a Nemzeti Színház nagy korszakaira, fő alkotóira és épületeire koncentrálnak, az alapítástól a Nemzeti mai épületének megnyitásáig, tehát 1837-től 2002-ig. A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, melyre a Nemzeti Színházban kerül sor, 2021. június 11-én, 10 órától. A felkészüléshez a csapatok a feladatokat alkotóktól kapnak könyvajánlatokat. A téma során szerzett tudásanyagot a jelentkező diákok a szóbeli érettségi alkalmával is tudják majd hasznosítani azontúl, hogy értékes nyereményeket is nyerhetnek.

A vetélkedőre 2021. február 28-ig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház weboldalán keresztül, ahol egyéb részletek, illetve az elmúlt négy év vetélkedői feladatainak és a versenyzőcsapatok akkori megoldásainak teljes archívuma is megtalálható.