Prokofjev és Csajkovszkij művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar online estjén csütörtökön Hontvári Gábor vezényletével, Alexander Ramm csellóművész közreműködésével.

Alexander Ramm csellóművész közreműködésével online estet tart csütörtökön a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Hontvári Gábor vezényletével. A hangversenyen elhangzanak többek között Szergej Prokofjev I. szimfóniá-ja, valamint Pjotr Csajkovszkij Változatok egy rokokó témára és a Vonósszerenád című művei.

A megszólaló művek – bár Csajkovszkij két alkotása 1877-ben és 1880-ban, Prokofjevé 1917-ben keletkezett – mind a klasszikus stílus igézetében születtek. Azt a könnyedséget és áttetsző hangzást teremtik meg újra, amely Mozart és Haydn korát jellemezte. A pályája elején járó Hontvári Gábor nemrég a világ egyik legrangosabb megmérettetésén, a frankfurti Solti György Nemzetközi Karmesterversenyen kapott megosztott második díjat. Hontvári a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a weimari Franz Liszt Hochschule für Musik neveltje, a würzburgi Mainfranken Theater első karmestere és helyettes zeneigazgatója.

A kiváló csellóművész Alexander Ramm Vlagyivosztokban született 1988-ban. A Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban tanult, 2015-ben ezüstérmet nyert a moszkvai Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen. A hangverseny megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.