Jövő januárban ad koncertet az Akvárium Klubban Norvébia egyikl egizgalmasabb előadója, a zene iránti szenvedélyét leginkább csak a húszas évei elején megtaláló Dagny. 

Annak ellenére, hogy Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét csak a húszas évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. A nemzetközi ismertséget nagyon rövid idő alatt szerezte meg: debütáló kislemeze, a 2015-ös Backbeattöbb országban is felkerült a slágerlistákra, és 40 milliós letöltést produkált. Dagny azóta Norvégia egyik legizgalmasabb énekesnőjévé, előadójává és dalszerzőjévé nőtte ki magát – több mint 450 millió letöltést, valamint teltházas turnékat, továbbá kritikai elismeréseket gyűjtve a Nylontól és a Billboardtól kezdve a The Guardian és a Harpers Bazaar magazinokig, mindössze pár röpke év alatt.

A Backbeat diadalát követően olyan dalokkal, mint a Fool's Gold, a Drink About, a Wearing Nothing és a Love You Like That, Dagny bebizonyította, hogy messze nem csak egyslágeres előadó. Ezekkel a sikerekkel párhuzamosan Norvégia egyik legjobb és legnépszerűbb énekesnőjévé vált, melyet a fesztiváloktól kezdve a teltházas önálló koncertekig minden egyes fellépésével alátámaszt mind hazai, mind nemzetközi terepen.

DAGNY 2016-ban a Coachella Republic Records Jaegermeister Party elnevezésű minifesztiválonForrás: AFP/2016 Getty Images/Randy Shropshire

„Most minden eddiginél jobban tudok önmagam lenni a zenémben. Olyan történeteket akarok elmesélni, amelyek jelentenek nekem valamit, de amelyekhez mások is képesek kapcsolódni. A cél egy adott érzelem egyetlen mondatba csomagolása” – nyilatkozta korábban. Dagny 2022. január 27-én lép fel az Akvárium Klub színpadán, és  koncertre március 1-én, 10 órától lehet jegyet venni.