Demjén Ferenc nyár elején már szeretne próbálni, mert nagyon bízik abban, hogy lassan folytathatja a járvány miatt félbehagyott turnéját. Az év végén pedig szeretné megtartani szokásos koncertjét, amely ha meg tud valósulni, idén különleges lesz.

Tavaly még meg tudott tartani néhány koncertet, de természetesen a tervezett mennyiség töredékére volt csak lehetőség. Demjén Ferenc, aki idén decemberben lesz 75 éves, most már bizakodóan tekint a közeljövőre. Májusban már próbálni szeretne, és bízik abban, hogy a nyáron már folytathatja – a járvány miatt megszakított – turnéját. A Blikknek azt mondta, „a le nem játszott turnét folytatjuk, annyival kiegészítve, hogy ez az év a 75-ös szám köré épül”. Elmondta azt is, hogy az elsők között regisztrált a koronavírus elleni oltásra: „várom a vakcinát, mert, ez ad egy szabadságot. Remélhetőleg, pár napon belül megkapom.”

Demjén FerencFotó: Hirling Bálint - Origo

Az oltással kapcsolatban azt is mondta, „ahhoz, hogy újra tudjunk találkozni és együtt fújjuk a dalt, a közönségnek is be kell oltatnia magát, úgy hallom, erre szükség is lesz. Nagyon várom már, hogy elkezdhessük ezt az évet.” A koronavírus-járvány már többezer ember életét elvette, többek között zenészekét is. A lap ezzel kapcsolatos kérdésére Demjén Ferenc azt válaszolta, „egyfelől mély szomorúsággal töltött el zenésztársaim elvesztése, másfelől még fegyelmezettebb voltam, ami itthon tartott”.