Demjén Ferenc májusban már próbálni szeretne

Demjén Ferenc, Demjén Rózsi, interjú
Demjén Ferenc interjú otthonában
Vágólapra másolva!
Demjén Ferenc nyár elején már szeretne próbálni, mert nagyon bízik abban, hogy lassan folytathatja a járvány miatt félbehagyott turnéját. Az év végén pedig szeretné megtartani szokásos koncertjét, amely ha meg tud valósulni, idén különleges lesz.
Vágólapra másolva!

Tavaly még meg tudott tartani néhány koncertet, de természetesen a tervezett mennyiség töredékére volt csak lehetőség. Demjén Ferenc, aki idén decemberben lesz 75 éves, most már bizakodóan tekint a közeljövőre.

Májusban már próbálni szeretne,

és bízik abban, hogy a nyáron már folytathatja – a járvány miatt megszakított – turnéját. A Blikknek azt mondta, „a le nem játszott turnét folytatjuk, annyival kiegészítve, hogy ez az év a 75-ös szám köré épül”. Elmondta azt is, hogy az elsők között regisztrált a koronavírus elleni oltásra: „várom a vakcinát, mert, ez ad egy szabadságot. Remélhetőleg, pár napon belül megkapom.”

Demjén Ferenc Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az oltással kapcsolatban azt is mondta, „ahhoz, hogy újra tudjunk találkozni és együtt fújjuk a dalt, a közönségnek is be kell oltatnia magát, úgy hallom, erre szükség is lesz. Nagyon várom már, hogy elkezdhessük ezt az évet.” A koronavírus-járvány már többezer ember életét elvette, többek között zenészekét is. A lap ezzel kapcsolatos kérdésére Demjén Ferenc azt válaszolta, „egyfelől mély szomorúsággal töltött el zenésztársaim elvesztése, másfelől még fegyelmezettebb voltam, ami itthon tartott”.