Az év előadójává választották a koreai popzene legismertebb formációját

bts,seoul
Vágólapra másolva!
A BTS dél-koreai fiúbandának ítélte oda a 2020-as év legnépszerűbb előadójának járó Global Recording Artist of the Year díjat csütörtökön a nemzetközi hanglemezipari szövetség, az IFPI.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi hanglemezipari szövetség, az IFPI csütörtökön ítélte oda az év legnépszerűbb előadójának járó, Global Recording Artist of the Year elnevezésű díjat a BTS dél-koreai K-pop fiúbandának. A szervezet közleménye szerint a héttagú sztárzenekar globális jelenség lett. Erről már csak a Facebook-követőik számából meg lehet győzödni. Jelenleg 13 milliónál vannak, és segíthet a tájékozódásban, hogy például a The Rolling Stonesnak 18 millió van.

Egy újabb kimagasló évük volt 2020-ban, ugyanis három albumot adtak ki, és folyamatosan megosztják a történeteiket a világgal a különböző platformokon különböző formában. „Megmutatják a zene erejét, amellyel örömöt és boldogságot képes adni az embereknek szerte a világon” – mondta róluk Frances Moore, az IFPI vezérigazgatója. A díj odaítélésekor a szervezet

figyelembe veszi a zenészek digitális platformokon és a fizikai hordozók eladásában nyújtott teljesítményét is.

A globális művészek IFPI-féle rangsorában a második Taylor Swift amerikai énekes-dalszerző lett, a harmadik Drake kanadai rapper.

A hatalmas rajongótáborral rendelkező BTS-t decemberben a Time magazin az év előadójának választotta. A bandát novemberben Grammy-díjra is jelölték a Dynamite című slágerért, amellyel az első koreai popegyüttesként sikerült az amerikai Billboard Hot 100 slágerlista első helyére kerülnie.