Online koncertet rendez a nemzetközi nőnapon a Hagyományok Háza, az esten három női prímás - Páll Éva, Kuczera Barbara és Salamon Beáta - áll össze.

A Triolina formáció 

a női életszakaszokat szimbolizálja: a fiatal, a közép és az érett generációkat 

- írják az intézmény közleményében. 

A fiatal generációt Páll Éva  népi hegedűs, énekes képviseli, aki gyermekként alapította együttesét, a lassan húszéves Bara zenekart. A legnagyobb hazai népzenei és néptáncfesztiválok rendszeres fellépője, világzenei formációk kedvelt vendégművésze. 

A középgeneráció képviselője Kuczera Barbara népzenész, népihegedű-tanár, néptáncpedagógus lesz. Ő az egyetlen a magyar táncháztörténelemben, aki felsőfokú végzettséggel és gyakorlattal rendelkezik a népzene és a néptánc területén egyaránt. 

Salamon Beáta prímás, népihegedű-tanár, a magyar táncházmozgalom emblematikus alakja fogja képviselni az érett generációt.  Harmincöt éve játszik aktívan, 1983 óta vezetője a legendás MÉTA Együttesnek. Több mint félezer hangfelvételen szerepel.

A hétfő esti műsor vendége Virágvölgyi Márta, népihegedű-tanár lesz, aki örök érvényű írott anyagaival gazdagította hazánk népzenei kincsestárát - olvasható a közleményben.