Taylor Swift és Billie Eilish is fellépnek a Grammy-díjátadón

Taylor Swift  77th Annual Golden Globe Awards - Arrivals GettyImageRank1 arts culture and entertainment celebrities awards ceremony film industry bestof topix Horizontal FASHION
BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - JANUARY 05: Taylor Swift attends the 77th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 05, 2020 in Beverly Hills, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP (Photo by Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Taylor Swift, Billie Eilish és a BTS dél-koreai fiúbanda is fellép a vasárnapi Grammy-díjátadó gálán.
Vágólapra másolva!

Vasárnap lesz a Grammy-díjak idei, sorban a 63. gálája, és már azt is tudni, hogy a rendezvény házigazdája a humoristaként is ismert Trevor Noah lesz. Már biztosan tudni, hogy a gála fellépői között lesze Taylor Swift is, akinek ez lesz az első grammys fellépése 2016 óta. A díjátadót egyébként a Paramount+ platform is streameli majd. A további előadók között szerepel Harry Styles, Dua Lipa, Roddy Ricch, Mickey Guyton, valamint Megan Thee Stallion, Post Malone és Cardi B is.

Az amerikai lemezakadémia úgy szervezi a műsort, hogy az megfeleljen a koronavírus-járvány miatti követelményeknek: az előadók biztonságos távolságban lesznek egymástól, mégis egy közösségként tudnak majd fellépni.

A legtöbb, kilenc jelölést idén Beyoncé kapta.

Ha ezek közül legalább négyet díjra tud váltani, ő lesz a Grammy történetének legtöbb díjat elnyerő női előadója. Nyolc új trófeával pedig minden idők legtöbb Grammyvel díjazott előadója lenne. (A legtöbb Grammy-díja a Georg Soltiként világhírűvé vált Solti Györgynek van, összesen 31. Beyoncénak egyelőre 24 van.) Roddy Ricch a férfi előadók mezőnyében esélyes a legtöbb, hat Grammy-díjra.

A 63. Grammy-díjátadó gálát helyi idő szerint vasárnap este rendezik meg a Los Angeles-i Staples Centerben. A díjátadót eredetileg január végére tervezték, de a világjárvány miatt az eseményt el kellett halasztani.