Újabb öt évre Őze Áron színművészt nevezte ki a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójának Pintér Tamás polgármester.

Őze Áron újabb öt évre kapta meg a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatói kinevezését Pintér Tamás polgármestertől. A dunaújvárosi önkormányzat szerdai közlése szerint a megbízatás július 1-től lép életbe.

Őze Áron Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színházigazgató. 2017.03.29.Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői pályázatára ketten pályáztak, Őze Áron mellett Ragány Misa. Pályázataikat a kormányrendelet alapján egy kilenctagú szakmai bizottság bírálta el, amelynek március 3-ai nem nyilvános ülésén, titkos szavazáson mindkét jelölt 5-5 szavazatot kapott (a tagok több pályázatot is támogathattak), vagyis mindkét pályázatot támogatták.

A kinevezési jogkör gyakorlója Dunaújváros megyei jogú város közgyűlése, ugyanakkor a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés jogköreit a polgármester gyakorolja. Ezért Pintér Tamás a szakmai bizottság ülése után a közgyűlés tagjait véleményezésre kérte fel, a képviselő-testület pedig egyhangúlag Őze Áron pályázatát támogatta, így őt nevezte ki igazgatónak – olvasható az önkormányzat közleményében.