Milliókat érhet Paul McCartney évtizedeket késett bocsánatkérése

Sir Paul McCartney 5 megdöbbentő érdekesség a szülinapos Paul McCartney-ról
Vágólapra másolva!
A világhírű zenész még tinédzser korában, a Beatles alapítása előtt követte el a lopást barátjával és későbbi zenésztársával, George Harrisonnal, és évtizedekkel később levelében kért érte bocsánatot.
Vágólapra másolva!

Legalább 3000 fontot, azaz 1,2 millió forintot adhatnak azért a bocsánatkérő levélért, amit Paul McCartney egy takaró ellopása miatt írt 30 éves csúszással. McCartney világhírű zenész még tizenévesen, jóval a The Beatles alapítása előtt későbbi zenésztársával, George Harrisonnal követte el a lopást, és

évtizedekkel később levelében kért érte bocsánatot.

McCartney és Harrison 1958-ban autóstoppal utazgattak Walesben. Harlechben egy farmon állították fel sátrukat. Egy éjszakai vihar miatt beköltöztek a házba és egy hétig maradtak, eközben összebarátkoztak a Brierley család fiával. A következő évben is visszatértek a családhoz, ekkor vitték magukkal a takarót.

Paul McCartney középen, jobb szélen pedig George Harrison Forrás: Tracks.co.uk

Harminc évvel később McCartney kézzel írott levélben kért bocsánatot Irene Brierley-től, miután a nő viccelődve megemlítette neki a takarót egy levélben.

McCartney levele Forrás:Tracks.co.uk

„Kedves Mrs Brierley (Irene), végre eljutott hozzám levele, és sajnálattal hallottam »adósságomról«. Jól emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Harlechben és remélem, a mellékelt csekk rendezi különbözőségünket.

de ezt egy zötykölődő gyorsvonaton írom” – olvasható a levélben, melyben a zenész sajnálatát fejezi ki a nő férjének halála miatt is.

A levélhez McCartney egy 30 fontról szóló csekket és a fenti fényképet mellékelte. A kézírásos levél ugyanakkor az árverésen legalább 3000 fontot (1,2 millió forintot) érhet.