Fiatalon annyi mindenre még csak nem is gondolunk

Vágólapra másolva!
A Magyar Állami Operaházban szombat este mutatták be Az aranyműves boltja című különleges előadást, online formában, az előadást az Operaház és az Origo közvetítette. Erről is mesél Szilléry Évának az előadás egyik (prózai) főszereplője, Tóth Ildikó. NÉZZE MEG A VIDEÓT!
Vágólapra másolva!

Tóth Ildikó a székesfehérvári színház vezető színésznője. Korábban hosszabb ideig játszott a Radnóti Színházban, a kilencvenes évek Új Színházában, később Tatabányán is. A világirodalom legnagyobb szerepeit játszotta el Moliére, Goldoni, Schiller, Csehov, Ibsen, Lorca, Brecht vagy Weöres Sándor műveiben. Nagyon sok filmben játszott, ő volt például a Jadviga párnája, a Rokonok, vagy az Aurora Borealis - Északi fény főszereplője. Minden fontosabb filmes és színházi szakmai díjat megkapott, két éve Prima Primissima-díjjal tüntették ki, tavaly pedig kiváló művész lett.

Az aranyműves boltja II. János Pál pápa fiatalkori drámája, az Operaház Krzysztof Penderecki zeneműveivel együtt adja elő. A Magyar Állami Operaház partnere a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a rendező Szikora János, és Tóth Ildikó mellett fontos szerepet kapott az előadásban - mások mellett - Gáspár Sándor is.

A különleges produkció bemutatója szombat este volt, streamváltozatban természetesen. Az Opera Facebook-oldala és az Origo közvetítette nagyszombaton.