Molnár György, az Omega gitárosa aktívan alkot és készül a visszatérésre, ebben azonban akadályozza rejtélyes betegsége, ami miatt már száz métert is alig bír sétálni. 

A 71 éves zenész folyamatosan dolgozik, könyvet ír, dalokat szerez, és készül a visszatérésre, az esetleges nagy és talán utolsó Omega-bulira - írja a Blikk.

Benkő Lászlót és Mihály Tamást nemrég veszítette el az Omega-család, most pedig Molnár Györgyöt is rejtélyes kór kínozza, már járni is csak nehezen tud. 

Szeptemberben kezdődött az én pokoljárásom, egy reggel arra ébredtem, hogy alig bírok mozogni. Nagy nehezen felkeltem, s azt gondoltam, csak múló rosszullét ez, valamiféle idegbecsípődés, átmeneti fájdalom. Tévedtem. A helyzet azóta egyre rosszabb. Már száz métert is alig bírok sétálni. A gerincem nem engedi, nem hagyja, hogy normálisan éljek. Vizsgáltak elölről, hátulról, de semmi eredmény. Most majd egy vietnami orvoshoz megyek, akitől azt remélem, hogy visszaadja az egészségem, hogy megszűnik a mozgáskorlátozottságom, mert így, ilyen állapotban hogyan álljak én színpadra...  – mesélte a zenész, akinek nagy álma, hogy még egyszer visszatérjen a zenekarral, ami azonban kérdéses.

Molnár GyörgyForrás: MTI/Mohai Balázs

Sokan kérdezik tőlem, folytatjuk-e. Nem tudom a választ. Az Omega jövőre lesz hatvanesztendős, és hát a lelkemben, a lelkünkben ott van, ott motoszkál, hogy ezt a jubileumot valahogy, valamiképpen illene megünnepelni. De az ünnep a mi esetünkben aligha helyes kifejezés. Benkő Laci és Mihály Tomi nélkül már csak csonka Omegáról beszélhetünk. Talán lesz, lehet jövőre egy nagy, egy utolsó koncertünk, mondjuk az Új Puskás Arénában, ahol majd felcsendülhetnek a legnagyobb slágereink, és mi együtt a közönséggel, a rajongókkal sírva-nevetve zárjuk le életünk legcsodálatosabb időszakát... 

Mindkét oltást megkapta már

A Kossuth-díjas zenész a nehézségek és a szomorúság ellenére próbál teljes életet élni. Folyamatosan alkot, már nemcsak zenében, immár prózában is. 

Már megkaptam a koronavírus elleni két oltást, így mehetnék is, de persze, a legtöbb időt itthon töltjük a gyönyörű feleségemmel és a két imádnivaló fiammal, a tizennégy éves Álmossal és a tizenkét éves Zaránddal. Próbálok nekik segíteni az online oktatásban, de nem egyszerű feladat. Mindketten sportolók, megannyi díjat gyűjtöttek karatésként, én pedig büszke vagyok rájuk. Kitöltik az életemet. Persze, a zene mellett. Hamarosan egy dallal jelentkezem majd, amelyet még tavaly Benkő Lacival kezdtünk el együtt komponálni, s amelynek az lesz a címe, hogy A túlsó part. Ezzel a számmal Benkő Lacira is emlékezünk. Emellett Tóth Péter barátommal írjuk a könyvemet, amelynek az lesz a címe: Omega a gitár mögül. Tele lesz csodálatos emlékekkel és még csodálatosabb fotókkal. Olyan képanyagot sikerült szerezni, amely nagy hatással lesz a rajongókra...  – mondta el a zenész a Blikknek.