Zene az emberség szolgálatában - nézze az Origón!

Leslie Mandoki
Vágólapra másolva!
Vasárnap este 8 órától látható az Origón a világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki Hungarian Pictures/Magyar Képek című online koncertje, amiben a Mandoki Soulmates művészei a világ valamennyi tájáról jelentkező és fellépő zenészekkel együtt emelik fel a hangjukat az összetartozás erősítéséért határokon, óceánokon és szakadékokon átívelő hidat képezve.
Vágólapra másolva!

A világméretű koncert ötletének a csírája már évekkel ezelőtt megszületett Leslie Mandoki, Greg Lake
(Emerson, Lake & Palmer) és Jon Lord (Deep Purple) fejében, de a különleges koncertet a pandémia
hívta végül életre: „Mi zenészek gyakran a szívünkkel gondolkodunk, ezért születhetett meg 2020
elején, a világjárvány okozta kezdeti lezárások kellős közepén a zene összekötő erejébe vetett
rendíthetetlen hitünkből a „Music is the greatest unifier – Bridging the gap around the world” ötlete.

A Mandoki Soulmates művészei a világjárvány kitörése óta nem léphettek színpadra, így más platformot kerestek a közönséggel való kapcsolattartásnak.

Globális válaszuk a globális válságra az, hogy a Hungarian Pictures koncerten a világ valamennyi tájáról bejelentkező és fellépő zenésszel együtt emelik fel a hangjukat az összetartozás erősítéséért határokon, óceánokon és szakadékokon átívelő hidat képezve.

Leslie Mandoki fotó: Talán Csaba

„Számunkra, zenészek számára a pandémia de facto egyet jelent a színpadi szerepléstől való eltiltással. Éppen ezért nem szabad a közönség és a köztünk levő közvetlen érzelmi köteléken lazítanunk, hangosabbnak kell lennünk, mint korábban bármikor! A globális kihívásokkal, amelyekkel az emberiségnek

- mondta Leslie Mandoki a globális válsághelyzetről. „A Living in The Gap + Hungarian Pictures című duplaalbumunk óriási listasikeréért és a telt házas koncertjeinken tapasztalt eufórikus hangulatért nagy hálával tartozom a közönségünknek.

A koncertturné 2020-as folytatásának előkészületei legjobb úton haladtak, ekkor azonban közbeszólt a pandémia.

A világjárvány embert próbáló, vészterhes időszak mindenki számára, de a művészlelkek nem zárhatók karanténba: túl erős bennük a szabadságvágy, a felelősségérzet és a kreativitás.”

A nagyszabású online koncert megvalósításáról Leslie Mandoki elmesélte, hogy a Starnbergi tó melleti stúdiójukban Los Angeles-i barátjával, a Ritchie Blackmore zenekarából ismert Tony Carey-vel és a müncheni Soulmates-zenekarukkal jöttek össze.

"Videón keresztül élő kapcsolásban csatlakoznak a Soulmates zenésztársaink Los Angelesből, New Yorkból, Bostonból, Miamiból, Nashvilleből, Londonból és Berlinből. Ez alkalommal kiegészülünk még tokiói, sanghaji, pekingi, delhi és moszkvai zenészekkel is.

A Mandoki Soulmates tagjai egy nagy zenei családként hirdetik a barátság, az egymásra figyelés és összetartás fontosságát.

Az online koncert egyik célkitűzése, hogy az emberek valódi egymásra figyelése ne csupán egy távoli-utópisztikus cél legyen, hanem realitássá váljon;

ez győzheti csak le az egoizmust, a kapzsiságot.

A Soulmates zenésztársak eddig összesen 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót. A legendás együttesek frontemberei és zenekarvezetői nem egyszerűen egy zenekart alkotnak, hanem értékközösséget is, amely felelőssége tudatában figyelemfelhívó szándékát is szeretné kifejezni egyúttal.