Különleges módon zenésítenek meg verseket

Eleven Költők Társasága
Vágólapra másolva!
A KMI 12 program fontos eleme a költők egy-egy versének megzenésítése mai, modern zenei eszközökkel. Ebben pedig komoly szerepet vállalt magára az Eleven Költők Társasága.
Vágólapra másolva!

A rendszerváltás környékén kamaszkorát élő generációnak kultuszfilmje volt a Holt költők társasága. Egy megindító dráma életre szóló élményekről, az önkifejezés és a művészi szabadság megélésének lehetőségeiről. Társaságunk azzal a céllal állt össze, hogy tisztelve bár a nagy elődök, a klasszikusok irodalmi örökségét, elsősorban kortárs költőink verseit tárja a közönség elé dalok formájában - írja ars poeticájában az Eleven Költők Társasága.

Az Eleven Költők Társasága egy önmagát inkább nyitott zenei-irodalmi műhelyként, mint zenekarként meghatározó új zenei produkció. Életre hívói, Szentmártoni János (költő) és Gréger Zsolt (dalszerző) 2011 körül dalokat kezdtek írni, a pozitív visszajelzések hatására később Keleti András csatlakozott hozzájuk, akit a Budapest Bár egyik énekeseként és a ColorStar zenekar egyik alapítótagjaként, valamint zeneszerző-producerként ismerhet a közönség. 2018-ban csatlakozott a produkcióhoz a Roy és Ádám formáció basszusgitáros énekese, Kohánszky Roy.

A társulásnak szándéka, hogy kortárs költők verseiből, alkotóikkal szorosan együttműködve, sajátos stílusjegyekkel és a legkorszerűbb hangszerelési megoldásokkal kialakított, igényes popzenei produktumokat hozzon létre.

Zenei formációként Keleti András és Kohánszky Roy duójaként lép a közönség elé.

A formáció négy, korábban elkészült junior dallal, az első premierjét most tartották a költészet napján, közösségi felületen (Regős Mátyás: Első levél).

Nemsokára publikálják a másik hármat is, és az Eleven Költők Társasága már dolgozik a szenior költők művein is. Nyárra kilenc tételből álló dalcsokrot ígérnek.