Júniusban újraindul a Margitszigeti Színház - itt a program!

Margitszigeti Színház, 2021 nyár
Vágólapra másolva!
A Margitszigeti Színház nyitási tervének a legfőbb szempontja a biztonság, és ennek érdekében a mindenkor aktuális intézkedések betartása, betartatása. Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A színház vezetése felkészült arra, hogy minden esetben megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek a közönség, a művészek és háttérdolgozók biztonsága érdekében - írja közleményében a Margitszigeti Színház.
Vágólapra másolva!

Az idei szezon tehát – ha a rendeletek engedik – akkor

június 3-án, a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel kezdődik, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével.

A Nemzeti Filharmonikusokkal szokásos nyári évadnyitó koncerten Mozart két zongorára készült szerzeménye a Lucas és Artus Jussen testvérpár előadásában, majd a második részben a Carl Orff Carmina burana népszerű műve hallható a zenekar és a kórus közreműködésében.

Megnyugtató és egybehangzó döntés születtet a színház vezetése és művészek, managementek között, hogy az előszezonra tervezett könnyedebb, könnyűzenei koncertekről nem kell lemondaniuk rajongóknak, mert azok új egyeztetett időpontokban megtartásra kerülnek.

A fellépő sztárok, a közreműködő művészek és a technikai staff is a fellépéseket megelőző felkészülési időszakot is már beoltottan és biztonságban kezdhetik meg.

Június 3-án nyit a Margitszigeti Színház Forrás: Margitszigeti Színház

A 2021-es műfaji sokszínűség jegyében az idei évben tehát a színpadon jazz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt szerepelnek,

ráadásul többen közülük speciális, még soha nem látott összeállítással készülnek a margitszigeti közönség elé lépni. Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik, több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában. Ez a koncert szeptember 15-én lesz. A Žagar 20, szeptember 17-én, és a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához is csatlakozhatunk július 1-én. A Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncert szeptember 4-én szól majd, Tóth Gabival és meglepetésvendégekkel. Június 29-én Demjén-koncert, és az eMeRTon-díjas Szikora Róbert és az R-Go pedig szeptember 12-én lép fel a főváros zöld szívének nagyszínpadán.

Bár az idei évben a Margitszigeti Színház tágra nyitotta kapuit a könnyűzenészek előtt, mégis

a színház fő profiljához - a színházi, dramatikus és szcenírozott műfajokhoz - egyértelműen hű maradt.

A járványhelyzet sújtotta, négy fal között töltött nehéz hónapok után, a Margitszigeti Színház programsorozatának ígérete nemhogy üdítően, de kifejezetten megnyugtatóan, szívet melengetően hat mindazok számára, akik több mint egy év elteltével sem szokták meg, hogy ha színházat akarnak látni, be kell kapcsolniuk a számítógépet.

„Nem is lehet, de reméljük nem is kell megszoknunk – jegyezte meg Bán Teodóra, a színház ügyvezető igazgatója – nyári játszóhelyünk-színházunk minden esetben az aktuális biztonsági feltételek megteremtésével és betartásával kíván működni, de természetes, hogy enyhíteni is kívánja a kultúrszomjat, ezért

Úgy gondoljuk, hogy dolgunk és tesszük is, hogy kinyitjuk a kapuinkat, helyet adunk a művészeknek, a pandémia miatt nehéz helyzetbe került előadóknak megadjuk a színpadra lépés lehetőségét, a kőszínházi szezonban elmaradt bemutatóknak is helyet adva, a biztonságos, szabadtéri körülmények között" – tette hozzá.

A klasszikus és komolyzenei kínálatot az opera, balett és a rendhagyó látvánnyal, tartalommal színpadra készülő évfordulós szerzők,

Verdi és Mozart kiemelt figyelemre számíthatnak.

A nagy szimfonikusok és kórusok best off zenei utazását a közönség az egykori bemutatók pompás helyszíneinek látványával, és vagy filmrészletek bejátszásával kiegészítve teszik valódi élménnyé. A néhány hónapja a bécsi operaházban a nyers realista stílusáról elhíresült Calixo Beito rendezése Bizet: Carmen operája a Margitszigeten a Magyar Állami Operaház közreműködésében kerül színre.

Augusztus 20-án az ünnep alkalmával a Bánk bán-opera kerül színre.

Mivel ez a nyár bővelkedik újdonságokkal, talán lesznek, akik akár több alkalommal is vendégeskednek majd a kellemes hangulatú-környezetű margitszigeti nézőtéren. Ha nyár és színház, akkor hát a szervezők megadják a választás lehetőségét, így valószínű, hogy az ötös musical kínálatból a műfaj kedvelői akár többet is fognak választani.

A Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla

részben a kőszínházi idényben elmaradt és vagy szabadtéri bemutatóként láthat majd a közönség először a Margitszigeten. Az algír származású koreográfus, Hervé Koubi Odüsszeia bemutatója és a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztár, Szergej Polunyin gondoskodik majd az elmúlt év, és a még előttünk álló időszak keserű pillanatainak tartalmassá tételéről vagy megédesítéséről.

Caramel évadzáró koncertje pedig tényleg már csak az a bizonyos hab lesz a tortán a Margitsziget tündérkertjében.

A teljesség igényével szükséges és illik megemlíteni, az idei szezon játékrendjének további izgalmas és színes felhozatalát a Margitszigeti nyári színházban debütáló A Csókkirály látvány-koncertet Radics Gigi, Zséda, Szulák Andrea, Vastag Csaba, Király Viktor, Csonka András és Heincz Gábor Biga közreműködésével, és a visszatérő a Napfény jön a vihar után mottójú összeállításával érkezik a dalszerző Fenyő Miklós immár 24. alkalommal. Újra lesz Geszti Péter koncert, először lép a Margitsziget közönsége elé Dés László a Pál utcai fiúkkal, és visszatérőként élvezhetjük Stanley Jordan virtuóz játékát a Quartettel. Legyen teljes a nyár, az élmény a szabad ég alatt a Margitszigeten. Részletes program: https://margitszigetiszinhaz.hu/.