Már meg lehet nézni az A38 Hajón-koncertsorozat első online részeit

ék koncert, A38 Hajón, koncertsorozat, NKA-koncertek
Vágólapra másolva!
Az NKA Könnyűzene Kollégiuma tavaly év végén hirdetett pályázatot a közönség nélküli koncertsorozat megrendezésére. A könnyűzenei műfajba tartozó koncerteket az A38 Hajón vették fel, amelyek immáron a nagyközönség számára is elérhetők online.
Vágólapra másolva!

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma a magyar előadók és zenekarok támogatása céljából 2020 decemberében pályázatot hirdetett közönség nélküli koncertek megvalósítására a koronavírus-járvány miatt.

A 180 millió forintos keretösszegű támogatással a magyar előadókat és zenekarokat támogatták. A pályázók az elnyert támogatás legalább 90%-át előadói tiszteletdíjra és/vagy szerzői jogdíjra fordíthatták. A pályázati konstrukció megteremtette a zenekarok további működéséhez szükséges feltételeket oly módon, hogy mindeközben

az élő zenét hosszú ideje nélkülöző közönséget is koncertélményhez juttatta.

A könnyűzenei kategóriába tartozó zenekarok és előadók fellépéseinek az A38 Hajó adott otthont.

A csaknem hatvan órát felölelő koncertsorozat regisztráció nélkül megtekinthető

az NKA-koncertek az A38 Hajó YouTube-csatornáján és weboldalán.

Felvétel az ék koncertjéről az A38 Hajón-koncertsorozatból Forrás: YouTube

„A visszajelzések alapján ez egy elég sikeres projekt volt. A Raktárplusz nem pusztán segély volt, hanem egy nagyszerű lehetőség, amivel támogattunk zenészeket ebben a vészterhes időszakban" – mondta Póka Egon, az NKA Könnyűzene Kollégiumának akkori vezetője.

Hálásak vagyunk, hogy újból koncertműsorra készülhettünk és hogy fennmarad a zenekar után ebből a nehéz időszakból egy igazi kordokumentum. Alig várjuk már, hogy nyilvánosságra kerüljön!" – mondta el a Belmondo zenekar.

„Köszönettel tartozunk a program szervezőinek. Az NKA hathatós segítségével több projektünk valósult már meg,

– fűzte hozzá az ék zenekar.

„Az A38 Hajó egy olyan ikonikus helyszín, amely minden zenekar életében fontos mérföldkő. Külön élmény volt itt koncertezni. Reméljük, hogy zenénk tetszeni fog a jazz, rock és hibrid zenét kedvelő közönségnek!" – értékelt a Fugato Orchestra.

Az NKA-koncertek az A38 Hajón (Raktárplusz) sorozatban 59 magyar zenekar felvételeit láthatja majd a közönség. A közzététel első ütemében az alábbi tíz zenekar koncertjei láthatóak:

  • Anima Sound System
  • ék
  • Peet Project
  • Ruby Harlem
  • BelmondoFugato Orchestra
  • Góbé zenekar
  • Kállay Saunders
  • The Pontiac
  • Omen