Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye nyerte idén a Libri irodalmi díjat, amely születésétől tizennyolc éves koráig beszéli el az életét. A Kossuth-díjas művész az Origónak néhány hete adott videó interjúban azt is elmondta, készül a regénye folytatására, amelynek valószínűleg az Egyetemeim címet adja majd és aminek története 25 éves koráig folytatja az életét. Úgy fogalmazott, az első részt azért volt könnyebb megírnia, mert a korai évekről alkotott emlékeit a gyermeki látásmód határozza meg. 

Arra a kérdésre, hogy sokműfajú alkotóként - filmrendező, forgatókönyvíró, dalszövegíró, szépíró- tudatos elhatározás- e, hogy éppen mi dominál az életében, azt mondta:

"Nem tudom pontosan megmondani, hogy egyik műfajról miért váltottam a másikra. Belemerültem az irodalomba, ezt lehet mondani. Spontán lettem, zikk-zakkban haladok, egyesek kalandornak neveznek engem."

A Libri közönségdíjat Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete kapta. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi a közönségdíj ünnepélyes átadóját május 10-én este tartották – a rendkívüli helyzetre való tekintettel idén is – online formában.