Meghalt a többszörös Grammy-díjas amerikai énekes

SeriousFun Children's Network 2015 Los Angeles Gala: An Evening Of SeriousFun Celebrating The Legacy Of Paul Newman GettyImageRank3 Performance Lifestyles Musician USA Cultures California Hollywood - California Arts Culture and Entertainment Celebrities B
HOLLYWOOD, CA - MAY 14: Recording Artist B. J. Thomas performs onstage during the SeriousFun Children's Network 2015 Los Angeles Gala: An Evening Of SeriousFun celebrating the legacy of Paul Newman on May 14, 2015 in Hollywood, California. Mike Windle/Getty Images for SeriousFun Children's Network/AFP (Photo by Mike Windle / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Hetvennyolc éves korában meghalt B.J. Thomas, többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, aki az 1969-ben bemutatott Butch Cassidy és a Sundance kölyök című film Oscar-díjas dalát énekelte.
Vágólapra másolva!

B. J. Thomast az egyik legsokoldalúbb amerikai énekesként tartják számon,

aki jelentős sikereket érte el a pop, a country és a gospel műfajokban, egyebek között az I Just Can't Help Believing, a Raindrops Keep Fallin' On My Head és a Hooked on a Feeling című slágereivel.

Az énekesnél márciusban állapítottak meg tüdőrákot, a betegség szövődményei okozták szombaton a halálát - jelentette be ügynöke, Jeremy Westby.

Az Oklahoma államból származó Billy Joe Thomas 1966-ban robbant be a zene világába az I'm So Lonesome I Could Cry című gospel stílusú dalával, és azóta több millió lemezt adott el számtalan műfajban. Az 1976-ban megjelent Home Where I Belong című albuma az első gospelalbum volt, amelyből több mint egymillió példány kelt el.

B. J. Thomas 2015-ben Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Mike Windle

A Burt Bacharach and Hal David által írt Raindrops Keep Fallin' On My Head című dala, amelyet a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című filmben énekelt, nemcsak a slágerlisták élére került, hanem Oscar-díjat kapott a legjobb eredeti dal kategóriában. Eredetileg nem Thomast választották ki a ballada előadására, de Ray Stevens elutasította a felkérést.

A dal azóta számos sikert ért el, és

2013-ban beválasztották a Hírességek Csarnokába.

A hetvenes években Thomas a popzene területén is kipróbálta magát, a hetvenes évek végétől és a 80-as években a legsikeresebb gospelénekes volt, öt Grammy-díjat nyert.