Mi a közös Für Anikóban, Liu Shaolin Sándorban és Oláh Gergőben? - videó

Múzeumok Éjszakája 2021
Vágólapra másolva!
Mi a közös a címben szereplő három kiemelkedő egyéniségben? Az, hogy idén mindhárman a Múzeumok Éjszakájának kalauzai, a rendezvénysorozat arcai lesznek! A június 26-i országos esemény a koronavírus-járvány harmadik hullámának lefutását követő újranyitás egyik első, jelentős, sokak által várt, országos vonatkozású kulturális rendezvénye.
Vágólapra másolva!

"Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel..." - ez az idei rendezvény mottója, mely idén újra a valódi terekben, a múzeumok, kiállítóhelyek tárlataival, a jelenlétre épülő programjaival várja a látogatókat (a járványügyi rendelkezések betartása mellett). Fantasztikus, izgalmas és színes élmények várnak idén mindenkire naplemente után egy nagyszerűnek ígérkező éjszakán.

Az idei rendezvény népszerűsítésének feladatait három híresség, három egyéniség is magára vállalta: Für Anikó Jászai Mari-díjas színművész, Liu Shaolin Sándor olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint Oláh Gergő énekes–zeneszerző is a rendezvénysorozat mellé állt.

- ilyen kijelentést pedig csak olyanok tesznek, akik már testközelből megtapasztalták azokat az élményeket, amiket a múzeumok, tárlatok és kiállítóhelyek nyújtani tudnak.

Az, hogy ez így történt-e, kiderül az alábbi videóból!

Ne feledje:

idén június 26-án lesz a Múzeumok Éjszakája!

Az Origo rendszeresen beszámol az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb információkról, érdekes és különleges tartalmakról, így érdemes figyelemmel kísérnie híreinket.

A Muzéj sajtótájékoztatóját 2021. június 15-én tartották. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényének részleteiről Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján a budapesti Ráth Villában beszélt, az eseményen az Origo is részt vett.