Emlékházként működtetné Törőcsik Mari egykori otthonát a velemi önkormányzat, csakhogy ehhez előbb meg kell vennie. Az áprilisban meghalt művésznő ingatlanjának piaci értéke a becslések szerint negyven-ötven millió forint, ám a településnek nincs ennyi pénze - írta a Bors.

Még közel fél évet kell várni arra, hogy sor kerülhessen a hagyatéki eljárásra, így egyelőre nem ismert, hogy mi áll Törőcsik Mari végrendeletében, ám még életében többekkel is beszélt arról, hogy mit szeretne - írja a lap.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

 A Nemzet Színészének Budapesten és Velemben is volt ingatlanja, de élete utolsó felében már a Vas megyei településen tartózkodott, amikor éppen nem szorult kórházi kezelésre. Bakos László polgármester a Borsnak elárulta:  az önkormányzat szeretné megvásárolni a háromszoros Kossuth–díjas színésznő házát. 

A szándékunk komoly, de még nem tudjuk, rábólintanak-e az örökösök. Egy ingatlannak piaci és eszmei értéke is van, és egyáltalán nem biztos, hogy a kettő megegyezik - magyarázta a településvezető. Törőcsik Mari otthona egy gyönyörűen felújított, hosszú parasztház szép kerttel. Az értéke normális körülmények között mintegy negyven–ötvenmillió forintra tehető, de lehet, hogy Teréz, a művésznő lánya ennél többet szeretne kapni, ha egyáltalán eladja. Törőcsik Mari halhatatlan, ezért könnyen lehet, hogy az a tény, hogy az ő házáról van szó, értéknövelő tényező - írta a Bors.