Különleges, exkluzív épületbejárására kísérte el a kamera Für Anikót, Jászai Mari-díjas színművészt. A színésznő a Városligetbe látogatott, a Néprajzi Múzeum épülő új épületébe, melyet Európa legjobb középületének választottak, hogy aztán a világ legjobb középülete elismerést is megkapja. De mit látott a helyszínen Für Anikó?

"Legszívesebben azt mondanám, szóhoz se jutok" - mondja a kisfilm elején Für Anikó, és az alig néhány perces, de számos látványos felvételt, izgalmas mozzanatot tartalmazó videót látva alighanem a nézőben is ez az érzés alakul ki. Jó lett volna ott lenni a nyilvánosság számára egyelőre még zárva tartó, épülő, fantasztikus létesítmény belső tereiben, látva azt, hogyan épül meg a múzeum lenyűgöző tárgyi gyűjteményének új otthona.

Három évvel ezelőtt a Kossuth téren bezárt a Néprajzi Múzeum, ahol én még elköszönhettem tőletek a Múzeumok Éjszakája védnökeként. Most pedig itt vagyunk a vadonatúj, épülő Néprajzi Múzeum tövében"

- mondja a művésznő, és aligha tévedünk nagyot akkor, ha feltétlelezzük, hogy ez a kisfilm nem pusztán a múzeum új helyszínének építéséről, kulisszatitkok leleplezéséről szól, hanem másról is. Méghozzá az idei Múzeumok Éjszakája rendezvényről, melyet a koronavírus-járvány lecsengése után, újra a múzeumi terekben élhetünk át, izgalmas, színes, hosszú időre szóló élményeket ígérő programokkal június 26-án.

De mit csinált pontosan Für Anikó a bejáráson? Mit tudott meg az épületről? Helyt állt-e az építőipari szakmunkák világában tett kirándulásán? S milyen ajándékot vitt haza a több mint 3000 négyzetméteres állandó kiállítási térrel, és számos interaktív kiállítási elemmel tervezett épületből?

Mindez kiderül az alábbi videóból!

Vajon milyen lesz az idei Múzeumok Éjszakája? Milyen élmények várnak a látogatókra a járvány utáni első, valós terekben megrendezett, nagyszabású kulturális, országos jelentőségű eseményen? Az Origóról mindez kiderül!