Átadták az állami művészeti díjakat a Pesti Vigadóban

VARRÓ Dániel; KÁSLER Miklós Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat
Budapest, 2021. június 14. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Varró Dániel József Attila-díjas költőnek, műfordítónak a Pesti Vigadóban 2021. június 14-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kedden ünnepélyes keretek között átadta a március 15. alkalmából odaítélt művészeti díjakat a Pesti Vigadó Dísztermében.
Vágólapra másolva!

A magyar kultúra ősi gyökerekből táplálkozik: a történelem során nagyon sokféle nép, népcsoport csapódott a magyarsághoz és mindenki hozta a saját gyökereit, motívumait, dallamait, ábrázolásmódját, életszemléletét.

- mondta az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-járvány miatt mostanra halasztott díjátadó ünnepségen.

Kásler Miklós beszédében úgy fogalmazott, hogy 1848. március 15-ével eljött az a pillanat, amikor egy vértelen, törvényes, alkotmányos forradalom során, a világtörténelemben páratlan módon, a nemzetnek egy rétege feladta az előjogait azért, hogy a többi embert felemelhesse.

– Március 15. ilyen értelemben a magyar nemzet születésnapja, és ebben a kultúra nagy mestereinek rendkívüli szerepe volt – hangsúlyozta a miniszter.

A mostani korok példaképei

Kásler Miklós a magyar nemzet és a kormány nevében köszönetet mondott a kitüntetetteknek munkájukért, kiemelve, hogy a díjazottak a mostani korok példaképei.

Budapest, 2021. június 14. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Varró Dániel József Attila-díjas költőnek, műfordítónak a Pesti Vigadóban 2021. június 14-én. MTI/Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

A köszöntőt követően Kásler Miklós és Fekete Péter átadta a március 15. alkalmából odaítélt Harangozó Gyula-, Máté Péter-, Liszt Ferenc-, Erkel Ferenc-, Blattner Géza-, Jászai Mari-, Herczeg Ferenc-, József Attila-, Táncsics Mihály-, Márai Sándor-, Munkácsy Mihály-, Ferenczy Noémi-, Balogh Rudolf-, Sára Sándor- és Balázs Béla-díjakat, valamint a Pro Cultura Hungarica elismeréseket.