A Junior Prima díjas Kubinyi Júlia az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tiszteletbeli nagykövete lett

Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő küldetése népszerűsítéséhez mostantól minden nyáron tiszteletbeli nagykövetet választ. Idén ezt a posztot a Junior Prima díjas magyar Kubinyi Júlia népdalénekest kérték fel. A Magyar Nemzet interjút készített az előadóművésszel.
Vágólapra másolva!

"Énekesi pályám során megtapasztaltam, hogy milyen új, nem várt utakat nyit meg egy-egy pályázat, így arra szeretném ösztönözni a fiatalokon túl a szülőket, tanárokat, hogy bátran éljenek a Támogatáskezelő kínálta pályázati lehetőségekkel – mondta a lapnak Kubinyi Júlia Junior Prima-díjas népdalénekes, akit az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tiszteletbeli nagykövetének kértek fel. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a szervezet idén várhatóan 64 milliárd forint támogatási összeg átutalására köt szerződéseket.

Új kezdeményezés, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Támogatáskezelő) küldetése népszerűsítéséhez mostantól minden nyáron tiszteletbeli nagykövetet választ.

A poszt betöltésére június elsejétől Kubinyi Júlia népdalénekest, Junior Prima díjas magyar előadóművészt, a Népművészet Ifjú Mesterét kérték fel,

aki a Fölszállott a páva című televíziós népzenei vetélkedő első szériájának döntős szólistájaként is közismert.

Kubinyi Júlia, aki énekesi karrierje mellett a Fonó Budai Zeneház művészeti vezetője, elmondta, hogy örömmel vállalta a Támogatáskezelő megkeresését a tiszteletbeli nagykövet címre, mert a jó ügyet és az értékteremtés támogatását látta a felkérésben. A fiatal művész a Magyar Nemzetnek elárulta: szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen kapjanak szakmai és anyagi támogatást munkájukhoz, fejlődésükhöz, hiszen énekesi pályája során ő is megtapasztalta, milyen nagy segítséget jelent egy-egy pályázati támogatás, sőt már maga a pályázati program megalkotása is egy tanulságos feladat.

"Megtapasztaltam azt is, hogy milyen új, nem várt utakat, lehetőségeket nyit meg egy-egy szakmai fórumon való megjelenés, így arra szeretném ösztönözni a fiatalokon túl a szülőket, tanárokat, hogy bátran pályázzanak" – mondta lapunknak.

A fiatal népdalénekes maga is volt a Nemzet Fiatal Tehetségeiért program ösztöndíjasa, számos hanglemezt készített a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla vagy Cseh Tamás Programjának támogatásával.

Ráadásul népzenészként rendszeresen koncertezik a Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósuló rendezvényeken.

Kubinyi Júlia az eseményen arról is beszélt, hogy mennyire fontosnak tartja a személyességet, a bizalmat, a baráti kapcsolatokat. Ezért is könnyen azonosult a Támogatáskezelő céljával, hogy pályázatkezelő szervként is megteremtse a személyességet, emberközeliséget.

– fogalmazta meg gondolatait a tiszteletbeli nagykövet asszony, hozzátéve, hogy saját példáján okulva jól tudja, mit jelent alternatív lehetőségek útján érvényesülni, más irányú tanulmányok mellett megragadni a támogatási lehetőséget szakmai sikerek eléréséhez, a kitűzött célok megvalósításához.

A nagykövet asszony feladatának tekinti, hogy hírét vigye az intézmény támogatásával megvalósuló programoknak, hogy a jó példákat népszerűsítse, bátorítsa a fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában, felkeltse az alkotók figyelmét a támogatási lehetőségekre és segítse a közösségépítő, fejlődést előmozdító pályázati programok megvalósulását.

Amint a szervezet tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, a Támogatáskezelő nevéhez illően és kormányzati hátterének megfelelően az emberi erőforrások lehető leghatékonyabb alkalmazását célzó intézmény.

Azért alapították, hogy Magyarországon legyen egy kiemelkedően színvonalas szervezet, amely támogatásokat mozgat meg azért, hogy minden érintett szereplő a lehető legjobbat hozhassa ki magából.

– Az intézmény fő küldetése hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek a kreativitásukkal, tehetségükkel, szakértelmükkel a lehető legtöbbre vigyék itthon és a Kárpát-medencében – hangsúlyozta Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója. Mint mondta, a szervezet célja továbbá, hogy a kultúra, az egészségügy, a tehetséggondozás, az ifjúságpolitika, a sport és a köznevelés területén valamennyi kincs kiaknázható legyen, s minden már meglévő érték mindannyiunk közös értékévé váljon. Monszpart Zsolt arról is beszámolt, hogy a szervezet idén várhatóan 64 milliárd forint támogatási összeg átutalására köt szerződéseket, több mint harmincezer pályázóval.