Ismét Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák immár tizedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára. Az idén tízéves rendezvénysorozat júliusban és szeptemberen is izgalmas programokkal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődőket, szerda esténként 18 és 22 óra között.
Vágólapra másolva!

Az idei Borszerdák témája: színek, ízek, képek. Ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér – adja az este alaptémáját. A programokon különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és érdekes előadások mellett koncertek és borkóstoló várja a látogatókat. Ahogy az a Borszerdákon lenni szokott, minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyeknek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség. Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken a bor szerelmese, Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel.

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

Forrás: Szanto Andras

A Borszerdák közönsége júliusban a londoni Tate képtár egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Magyar Nemzeti Galériában. Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

Forrás: Szanto Andras

2021. július 7-én, 14-én és 21-én a Magyar Nemzeti Galéria, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án – rendhagyó módon – a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne. Az őszi Borszerda estek pedig a Galériában lesznek, szeptember 15-én és 22-én. A Magyar Nemzeti Galéria teraszai csodálatos panorámával, a Hopp Ferenc Múzeum pedig csendes zöld kertjével várja a Borszerdák közönségét - zárul az MNG közleménye.