John Mayall jövőre ismét Budapesten

John Mayall Performs in Concert in Barcelona
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: John Mayall performs in concert at Sala Apolo on February 21, 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavi Torrent/WireImage)
Vágólapra másolva!
Három évvel a legutóbbi fővárosi koncertje után John Mayall, a brit blues ,,keresztapjaként" is emlegetett zenész-dalszerző visszatér hazánkba, ezúttal a Barba Negrában lép fel.
Vágólapra másolva!

Az angol énekes, billentyűs, harmonikás, gitáros és dalszövegíró még az 1960-as években alapította meg a zenekarát John Mayall & The Bluesbreakers néven, amelynek tagjai között sok ünnepelt blues és blues rock gitáros szerepelt, többek között Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, Mick Taylor, Walter Trout, Coco Montoya és Buddy Whittington.

A 87 éves blueslegenda pedig több mint fél évszázados karrierjével a háta mögött sem pihen.

John Mayall 2017-ben Kaliforniában Forrás: WireImage/2017 Scott Dudelson/Scott Dudelson

Legutóbbi lemeze 2009-ben jelent meg, Nobody Told Me címmel, a korongon nem kisebb nevek vendégszerepeltek, mint mások mellett Joe Bonamassa, Carolyn Wonderland, Todd Rundgren, Larry McCray és Steven Van Zent. A folytatásra sem kell sokat várni, a zenész jelenleg új albumán dolgozik, amelyből jövőre itthon is ízelítőt kaphatunk.

John Mayall egyébként először 1985-ben koncertezett hazánkban, ekkor egy mini-turné keretében a Kisstadion mellett Debrecenben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is fellépett, majd a későbbiekben is rendszeresen visszatért hozzánk. 2022. április 9-én a Live Nation szervezésében a budapesti Barba Negában áll színpadra, ahol a klasszikus szerzeményei mellett az új dalai is felcsendülnek majd.