Todd Harrell (3 Doors Down)

Todd HarrellForrás: AFP/Getty Images/Jonathan Ferrey

Az Európában kevésbé ismert, de Amerikában szupersztárnak számító rockzenekar, a 3 Doors Down ex-basszusgitárosát először 2014-ben ítélték két év börtönre, miután alkohol és nyugtató hatása alatt karambolozott egy teherautóval, amelynek sofőrje meghalt. Ezt az esetet két év börtönnel megúszta, a bíróság azonban 2018-ban már nem volt ilyen elnéző vele: családon belüli erőszak, kábítószer-birtoklás és illegális lőfegyvertartás vádjával tíz év börtönre ítélték.

Ian Watkins (Lostprophets)

Ian WatkinsForrás: Thinkstock

A lista végére hagytuk a könnyűzene történelmének legnagyobb szörnyetegét. Az 1997-ben alakult walesi Lostprophets a markáns gitárriffjeivel, a fülbemászó, egyszerre kemény és érzelmes dalaival gyorsan világsztárrá vált, és senki nem sejtette, hogy a rendkívül karizmatikus és jó kiállású énekes valójában egy elvetemült pedofil. Az énekest 2012-ben tartóztatták le egy egyéves kisgyerek megerőszakolásának, két fiatalkorú megrontásának és pedofil képek elkészítésének, birtoklásának és terjesztésének vádjával. Az esetnél már csupán a zenész elkövetési módszere gyomorforgatóbb: az áldozatait a fanatikus rajongóin keresztül cserkészte be, akik önként vettek részt a gyerekük megerőszakolásában. Watkins a bíróságon semmiféle megbánást nem tanúsított, sőt: a tárgyalás előtti napon felhívta egy barátját, és azt mondta neki, nem érti a nagy felhajtást, senkinek nem esett baja, az egész "megalol" (magyarra fordítva nagyjából: nagyon vicces) volt. Az eset súlyosságát jól érzékelteti, hogy az ügyben eljáró bíró azt nyilatkozta: hosszú karrierje során soha nem találkozott hasonló borzalmakkal.

Az énekest harmincöt év fegyházra ítélték, ennek kétharmadát mindenképpen le kell töltenie, azonban nincs sok esélye arra, hogy jó magaviselet miatt korábban szabadulhat, ugyanis a rácsok mögött sem bír magával. Legutóbb azzal került a hírekbe, hogy egy huszonegy éves lánynak felügyelet alá helyezték a gyermekét, miután a zenésszel levelezett, és az üzenetekben amellett, hogy szerelmet vallott a férfinak, a kétéves kislányára is szexuális célzásokat tett.

A Lostprophets egyébként Ian Watkins letartóztatása előtt néhány hónappal a 2012-es soproni VOLT Fesztiválon is fellépett, a koncert után pedig az énekes rendkívül barátságosan fotózkodott a főként tizenéves lányokból álló rajongókkal. A fiatalok nem is sejtették, milyen gondolatok kavarognak valójában az énekes fejében.