A távolság sem állhat útjába Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa, dalszerző és a Djabe közös augusztusi koncertjének. 

A Djabe & Steve Hackett The Journey Continues budapesti koncertjét a koronavírus-járvány angliai változásai miatt 2022. augusztus 18-ára kellett halasztani. Steve Hackett ezért nem tud európai helyszínekre utazni, így minden 2021 augusztusi élő fellépését 2022-re halasztotta.

A Djabe azonban augusztus 5-én ebben az évben is megtartja a koncertet Steve Hackett-tel, olyan formában, hogy a Genesis egykori gitárosa londoni otthonából 50 percet együtt fog zenélni a Djabe muzsikusaival, interneten keresztül. Így a Budapest Jazz Clubba ellátogató közönség Steve Hackett-tet is élőben fogja látni és hallani, sőt a közönség kérdezhet is tőle - írják közleményükben a szervezők.

Ezen a különleges koncerten a közösen eljátszott Genesis és Steve Hackett klasszikusok mellett a Djabe új albumát, a The Magic Stag-et fogják bemutatni.

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon öt éven belül már az hatodik lemezét jelentette meg Angliában. Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett név alatt adta ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe - írják. Ezzel óriási lépést tett előre az őt megillető pozíció kivívására a nemzetközi zenei életben.

Szitáron és gitáron Szabó László, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója játszik. A képre kattintva galéria nyílik.Forrás: Djabe

A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen a lemez koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotó párost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Barabás Tamás és Égerházi Attila elhatározták, hogy a magyar népzenei kincs minél több elemét beépítik a címadó Csodaszarvas szerzeménybe, és törekednek a világzenei elemek felhasználására a többi kompozíció esetében is - hívták fel a figyelmet.

A Djabe júniusi koncertje a Budapest Jazz klubban. Szitáron és gitáron Szabó László, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója játszik. A képre kattintva galéria nyílik.Forrás: Djabe

Az albumot pedig a 2003-ban nemzetközileg is nagyon sikeres Táncolnak a kazlak mintájára, Égerházi Imre festményeinek koncepciójára, az alkotások „megzenésítésére" építik. Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackett-tel karöltve, de narrátorként, valamint hét számában gitárosként is szerepel az albumon. A felvételek ötvözik a progresszív rock, a jazz, a világzene és a magyar népzene elemeit.

Az angol kiadó beharangozójában kitér arra, hogy a Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara.

A zenekar tagjai:
Steve Hackett – gitár, ének, szájharmonika
Barabás Tamás - basszusgitár
Égerházi Attila - gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron - szárnykürt, trombita
Nagy Ábel – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter - dobok, ének
Vendégzenészek
Muck Ferenc – szaxofon
Szabó László – szitár, gitár

Az eredeti Djabe & Steve Hackett The Journey Continues 2021 koncertre megváltott jegyek érvényesek a 2022-es koncertre, vagy átcserélhetőek a helyszínen a 2021. augusztus 5-i koncertre, vagy igény esetén a vásárlás helyén visszaválthatóak.