Mesterek és tanítványok a színpadon

Snétberger Zenei Tehetség Központ vezetője és a diákok.
Vágólapra másolva!
Különleges koncertre készül a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Snétberger Zenei Tehetség Központ. Az intézmény diákjai és tanárai közösen lépnek fel a Zeneakadémián július 27-én, az est során a klasszikus barokk művektől a jazzig számtalan műfaj és zenetörténeti korszak terítékre kerül.
Vágólapra másolva!

Éppen tíz évvel ezelőtt alapította meg Snétberger Ferenc gitárművész Felsőörsön a rendes iskolai képzés mellett komplex módszertannal rendelkező zeneitehetség-támogató intézményt, a hátrányos gyermekeket felkaroló Snétberger Zenei Tehetség Központot.

A kerek évfordulóhoz pedig természetesen különleges koncert dukál.

Az iskolai első növendékei közül már többen a fiatalabb diákokat oktatják, idén pedig a központ egykori és jelenlegi tanulói, tanárai közösen szólaltatnak meg különleges darabokat az alapító-művészeti igazgató Snétberger Ferenc válogatásában. Így július 27-én a Zeneakadémián

a jubileumi koncert igencsak eklektikus műsorát klasszikus, barokk és romantikus zeneművek mellett kortárs szerzők darabjai, improvizáció és jazz alkotja majd.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ vezetője és a diákok Fotó / Snétberger Zenei Tehetség Központ

Miként Snétberger Ferenc vallja:

Snétberger Ferenc Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szintó származású magyar gitárművész Fotó / Snétberger Ferenc Zenei Tehetség Központ

Ezt a missziót követve várja a Balaton-felvidéki intézmény a határainkon innen és túlról a különleges zenei tehetségeket, ahol személyre szabott jazz- és klasszikus zenei képzésben részesülnek. Az elmúlt egy évtizedben több száz nehéz helyzetű fiatal kapott lehetőséget arra, hogy kibontakoztathassa, fejlessze egyedi képességét, és olyan jövőt lásson maga előtt, amely előre viszi.

Az Európa-szerte is egyedi oktatási program sikerét jól érzékelteti, hogy a növendékeik kilencven százaléka továbbtanul,

ráadásul a nagy részük rangos konzervatóriumokban és zeneművészeti egyetemeken folytatja a tanulmányait.

Mindegyiküket ugyanaz a cél motiválja: szeretnének jó zenészek, jó zenetanárok lenni, a zene élvezetére nevelni kortársaikat és az utánuk következő generációkat, szeretnék tehetségüket kibontakoztatni, a megszerzett tudással pedig másoknak is örömet okozni.