Letagadta a Madách Színház igazgatója, de bizonyíték van rá: LMBTQ-gyerekmusical bemutatójára készülnek

Vágólapra másolva!
Megpróbálta letagadni Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, hogy a színház egy LMBTQ-Hamupipőkét akar bemutatni. Andrew Lloyd Webber gyerekmusicaljében a Herceg meleg, és egy másik férfiba szerelmes. Az Origo azonban megszerezte a Madách Színház hivatalos üzleti tervét, amely egyértelműen bizonyítja, Szirtes Tamás nem mond igazat, a musicalt 2023-ban akarja műsorra tűzni.
Vágólapra másolva!

Szirtes Tamás az Indexen megpróbálta letagadni az Origo értesülését, miszerint be akarja mutatni Andrew Lloyd Webber új LMBTQ-gyerekmusicaljét, a Hamupipőkét.

A Webber-darab nem a klasszikus történetet meséli el, ebben a változatban

Hamupipőke egy nagyszájú, lázadó karakter, a Herceg pedig egy férfiba szerelmes.

A Webber-darabot 2019-ben kezdték próbálni Londonban, a koronavírus-járvány miatt azonban többször el kellett halasztani a nagyszínpadi premiert. Erre végül két hete került volna sor, de ekkor több stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így várhatóan augusztusban mutatják be a darabot.

A Herceg szerepében Ivano Turco

Megkérdeztük Szirtes Tamástól, hogy igaz-e, hogy be akarja mutatni az LMBTQ-gyerekmusicalt, ha igen, tervezik-e korhatárhoz kötni, vagy 8-12 évesek is láthatják. Szirtes azonban nekünk nem válaszolt, ehelyett az Indexen íratta meg (ott nyilván nem kellett attól tartania, hogy valódi kérdést kap), hogy mindez nem igaz, csupán - idézzük - "alaptalan hisztériakeltés".

Csakhogy Szirtes Tamás - sajnos, nem tudjuk udvariasabban mondani - hazudik. Az Origo birtokába jutott ugyanis a Madách Színház Szirtes által aláírt hivatalos üzleti terve, amiben ez szerepel:

Az Origo eredeti információi 2022 őszéről szóltak, ezek szerint a darabot néhány hónappal később vinné magyar színpadra a Madách igazgatója.

Így továbbra is várjuk kérdéseinkre a választ, legfőképpen arra: 8-12 éves gyerekek is láthatják-e majd az LMBTQ-gyerekmusicalt.