Három év után válik Maros Gábor operaénekes-színész, mert imádott felesége megcsalta. A művész annyira rosszul viselte a hírt, hogy sztrókot kapott. Most kórházban kezelik. A Blikknek nyilatkozott az állapotáról.

"Az ügyvédem már beadta a váláshoz a papírokat, de akármilyen hihetetlen, én még mindig imádom a feleségemet. Mindig is szeretni fogom, hiszen nála bájosabb nővel még nem éltem együtt. A térdműtétem után, hét éve már hozzáköltöztem a szekszárdi házába. Ő ápolt és gondozott a legnagyobb szeretettel, pedig akkor még pénzem sem volt, a gyógyszeremre is alig futotta a nyugdíjamból, de ő zokszó nélkül szinte eltartott engem" – mondta Maros Gáborn a lapnak, aki pár hónapja még felhőtlen boldogságban élt feleségével.

A friss házasoknak éppen most oldódtak meg az anyagi problémái, a művésznek ugyanis sikerült eladnia a házát, amelyet nem tudott fenntartani.

"Végre megadhattam volna Marikának azt, amit megérdemel, mégis válok" – szögezte le. De vajon mi lehet az oka ennek, ha az életük végre sínre került? - kérdezett rá a Blikk. Nem akarom szépíteni a dolgot, titkolhatnám, de mindig igazat mondtam. A párom megcsalt, s elengedem, hogy boldog lehessen.  Egyáltalán nem haragszom rá, sőt, megértem. Én már egy öregember vagyok, úgy látszik, van olyan, amit mégsem adhatok meg neki. Ő pedig egy ereje teljében lévő, gyönyörű asszonyka."

Maros Gábor azt mondta, néhány hét múlva egy barátja lakásába költözik. Egyelőre kórházban ápolják. 

"Bár úgy tűnik, könnyen veszem a dolgot, valójában mégsem. Az első sokk az volt, hogy a hónap végére hirdetett Charles Aznavour-estemet technikai okok miatt lemondták, utána meg megtudtam: megcsal a feleségem. A múlt héten sztrókot kaptam, a szekszárdi kórházban kezelnek. Nem működött a bal lábam és kezem, beszélni sem tudtam. Szerencsére az infúziókkal helyrehoztak, nemsokára kiengednek" - mesélte a lapnak.

Az operaénekes-színész reméli, hogy hamarosan újra színpadra állhat.