Nagykoncertet ad Leslie Mandoki, a világhírű zenész és producer zenekara, a Mandoki Soulmates augusztus 21-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtt. A világjárvány alatt a Mandoki Soulmates online koncert formájában bemutatta eddigi legambiciózusabb dupla albumát. A koncert zenei anyaga "Living in the Gap - Hungarian Pictures" címen tavaly ősszel Magyarországon is nagy sikerrel jelent meg, hónapokon keresztül az eladási listák első helyein szerepelt, és aranylemez lett.

A Hungarian Pictures alapjául Bartók Béla zenéje szolgál. A világhírű zeneszerző "Magyar képek" című művében a Kárpát-medence hangjait és hagyományos dallamait vegyítette, hogy annak idején a zene egyetemes, népeket egyesítő erejével tiltakozzon a nemzetiszocializmus terjedő fenyegetése ellen. Ez inspirálta Leslie Mandokit és a Mandoki Soulmates tagjait.  

Az online koncertet már kétmillióan nézték meg Európa vezető televízióiban, a YouTube-on és számos más csatornán. 

Leslie Mandoki a Mandoki Soulmates online koncertjénForrás: Mandoki Soulmates

A Mandoki Soulmates, az ikonikus rock- és jazz művészeket felvonultató világhírű zenekar most újra közönség elé lép: a budapesti Szent István Bazilika előtt ad élő koncertet, 2021. augusztus 21-én este 19 órakor.

Leslie Mandoki 46 évvel ezelőtt éppen augusztus 21-én menekült el (akkori szóval disszidált) egy vasúti alagúton keresztül a kommunista diktatúra, a cenzúra és a besúgás elől.  

Most a diákkorából ismert művészekkel, New York-i, Los Angeles-i és londoni Soulmates-tagokkal, az élet minden területéről érkező szabad gondolkodókkal, véleményvezérekkel, lelki társakkal és kreatív művészekkel közösen szeretnének ezen az estén egy nagyra becsült hagyományt folytatni: ezen az estén teret akarnak adni az érzelmeknek, elszakadni a dolgos hétköznapoktól, ünnepelni az életet, a szeretetet, az összetartozást.

A koncert egyben lemezbemutató koncert is, a szeptember 24-én az egész világon a Sony gondozásában megjelenő új, Hungarian Pictures / Utopia for realists című vizuális albumot mutatják be.

Az online koncertet itt lehet megnézni: