Már virtuálisan is körbejárható Esztergom

Magyarország legmagasabb épületei- galéria Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház
Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház, járdaszinttől a kupola keresztje 88, a tornyoké 45 méter magasan van. Komárom-Esztergom megye és az ország legmagasabb temploma és egyben épülete, nála már csak a műtárgyak (adótornyok és vasbetonszerkezetű erőmű- és gyárkémények) magasabbak.
Vágólapra másolva!
Virtuálisan is bejárható lett Esztergom városa, ugyanis a legmodernebb technológiák segítségével egy honlap a kültéri légi panorámafelvételeket kombinálja a beltéri 3D-VR látvánnyal.
Vágólapra másolva!
Esztergom páratlan természeti adottságokkal és kulturális örökséggel rendelkezik.
A várost már nemcsak személyesen ellátogatva lehet megtekinteni, hanem egy látványos virtuális túrán keresztül is.

Az erre a célra létrehozott weboldal a kültéri légi panorámafelvételeket kombinálja a beltéri 3D-VR látvánnyal.

Esztergom Fotó: Kálló Péter - Origo

A túrában szereplő épületek belterében 3D-s sétákat lehet tenni, sok-sok olyan pluszfunkcióval, mint például a babaház nézet, melyben a térben tetszőlegesen forgathatjuk az épület modelljét.

Ezen felül megtekinthető a kiválasztott helyszín alaprajza, válthatóak a szintek, emeletek.

Aki a vezetett túrákat kedveli jobban, annak erre is van lehetősége, ilyenkor a program végigvezet automatikus lejátszással a virtuális téren. A helyszíneken információs pontok is találhatóak, amik kiegészítő tartalmakhoz vezetnek, ahol plusz tudásanyaghoz lehet jutni az érintett helyszínnel kapcsolatosan.
A weboldalon a bebarangolható helyszínek száma folyamatosan bővül.
A www.esztergom.hu/w/vr oldalon körbejárhatók többek közt a Duna Múzeum vagy a Vármúzeum termei, illetve a felújítás alatt álló Bazilika kupolájának csúcsán található kereszt mellől is körbe lehet nézni.