Különleges audiovizuális lemezzel jelentkezik szeptemberben a világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki. A lemez címe Utopia for Realists - Hungarian Pictures, a friss anyagot pedig először Magyarországon mutatja be, augusztus 21-én egy különleges audiovizuális show keretében a budapesti Szent István Bazilikánál (erről korábban itt írtunk).

Leslie Mandoki nem tétlenkedett a bezárt koncerttermek idején sem: együttesének, a világhírű rock- és jazz-zenekarok vezetőiből álló Mandoki Soulmates-nek tavaly jelent meg Magyarországon is a legutóbbi, Living In Te Gap/Hungarian Picture című lemeze, az anyagot tavasszal egy online koncerten is eljátszotta, a felvételt több mint kétmillióan tekintették meg.

A világhírű zenész emellett júniusban egy ingyenes koncertet is adott a Szent István Kórházban, hogy köszönetet mondjon az egészségügyi dolgozóknak, és mindazoknak a mindennapi hősöknek, akik a járvány több hulláma alatt munkájukkal folyamatosan működtették az országot.

Hamarosan pedig új albummal is jelentkezik: 

az Utopia for Realists/Hungarian Pictures címet viselő kiadvány a berlini fal leomlásának harmincadik évfordulójára készült koncertfilmjük felvételeit ötvözi a különböző zenei epizódok lenyűgöző filmes megvalósításával, valamint exkluzív betekintést nyújt a koncertek és a stúdiómunkák kulisszái mögé is.

A Mandoki Soulmates online koncertje 2021 márciusábanForrás: Mandoki Soulmates

Az egyedülálló audiovizuális műalkotás szeptember 24-én jelenik meg világszerte Blu-Rayen, CD-n és dupla bakelitlemezen, de hazánkban Leslie Mandoki már augusztus 21-én bemutatja zenekarával a Budapesti Szent István Bazilikánál.

Miként fogalmaz:

Ezzel az albummal szeretnénk elhagyni ezt a végtelenül hosszú és sötét Covid-alagutat. Hamarosan közönségünkkel együtt lépünk vissza a fényre.


Az új dalokat 2022 őszén Németországban is bemutatja Berlinben, Münchenben és Hamburgban is fellépve. A lemez weboldala itt található.

Az albumról az alábbi videó nyújt ízelítőt: