Nemi erőszakkal vádolja egy nő Bob Dylant

80 éves lett a világhírű zenész, aki belevitte a drogozásba a Beatlest Bob Dylan
Vágólapra másolva!
Egy ismeretlen nő beperelte a Nobel-díjas Bob Dylant azzal, hogy 12 éves korában, 1965-ben a zenész bedrogozta, leitatta és többször is bántalmazta szexuálisan. A 80 éves művész tagadta a vádat.
Vágólapra másolva!

A J.C. monogrammal azonosított nő pénteken nyújtotta be a polgári keresetet New York-i Felsőbb Bíróságra, melyben azt állítja,

hogy 56 évvel ezelőtt Dylan a New York-i Chelsea szálloda apartmanjában hat héten át molesztálta, amit a mai napig képtelen volt feldolgozni.

Dylan 1965 áprilisában-májusában húszas éveinek közepén járt. Ebben az évben jelent meg a Bringing It All Back Home című ötödik albuma.

A kereset szerint a zenész hivatásával visszaélve elcsábította, bedrogozta és leitatta, majd többször megverte, zaklatta, és megerőszakolta.

A nő határozatlan összegű kártérítést követel.

Bob Dylan napjainkban Forrás: Dave J Hogan/Getty Images/2019 Dave J Hogan/Dave J Hogan

A keresetet a New York államban érvényes elévülés idő lejárta előtt nyújtották be, mivel

egy 2019-es gyermekvédelmi törvény lehetővé tette, hogy akkor is nyújthasson be valaki kiskorú ellen elkövetett bántalmazással kapcsolatos keresetet, ha az eset évtizedekkel korábban történt.

Korábban az ilyen régi esetekben az elévülési idő miatt nem lehetett cselekedni. A keresetek benyújtásának határideje augusztus 14-én járt le, a Dylan elleni dokumentumot egy nappal korábban adták be a bíróságra.

- közölte Dylan ügyvédje, Larry Jenkins a The Newsnak adott nyilatkozatában.

Bob Dylan a hatvanas években már sztár volt Forrás: AFP/TT News Agency via AFP/Olle Lindeborg

Dylan a Greenwich Village-i folkzenei világból indult az 1960-as évek elején, majd a rockkorszak egyik legelismertebb és legnagyobb hatású előadójává vált,

olyan slágerekkel, mint a Blowin' in the Wind és a Like a Rolling Stone.

Pályafutása során 39 lemeze jelent meg, világszerte

több mint 125 millió lemezt adott el, több Grammy-díjat nyert, megkapta az Oscar-díjat és 2016-ban az irodalmi Nobel-díjat is.

2020-ban több mint 600 dalt tartalmazó, közel 300 millió dollár, azaz 90 milliárd forint értékű katalógusát eladta a Universal Music Publishing lemezkiadónak.