A Videa.hu megbízásából folytatódik a humoros történelmi séta Bagi Ivánnal. A Karinthy-gyűrűs humorista, a nagysikerű Sétaforradalom című kisfilm után, ahol Aranyosi Péterrel karöltve látogatott el a március 15-i forradalom ikonikus helyszíneire, ezúttal az augusztus 20-i ünnepünket dolgozta fel, a fiatalabb korosztálynak szánt, rövid történelmi kisfilm formájában. A Sétatörténelem-sorozat a nagy történelmi eseményeink bemutatásán keresztül kívánja nemzeti ünnepeinket a virtuális térben megjeleníteni a legfiatalabb korosztály számára is.

Forrás: Origo

A parodista segítségére ismét egy történelem szakon végzett stand-up-os, Szép Bence volt, akivel országunk születéséről és első királyunkkal kapcsolatos emlékekről beszélgettek, az ünnephez köthető helyszíneken sétálva. Az újabb epizódból többek közt kiderül, hogy Koppány meg volt-e keresztelve? István a pápától kapta-e a koronát, és hogy tényleg augusztus 20-án volt-e az államalapítás?

A kisfilmről Bagi Ivánt, a Sétatörténelem-sorozat műsorvezetőjét kérdeztük. 

Remekül éreztem magam a forgatáson, sokat nevettünk Bencével és a stábbal. Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákoknak a magyar történelmet. El kell, hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán nem buktam volna meg – meséli nevetve a humorista.

Forrás: Origo

Egyébként a március 15-i forradalmat feldolgozó műsorunkat követően rengeteg pozitív megerősítés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól. Például tanárok is jelezték, hogy a történelemórákon szívesen fogják majd használni filmünket. Nagyon örülnék neki, ha az államalapításról szóló epizód is hasonlóan népszerű lenne  – zárta gondolatait Bagi Iván.

Nézze meg a filmet!