Elképesztően nagy siker volt Leslie Mandoki nagyszabású, három és fél órás ingyenes koncertje szombaton este a budapesti Szent István-bazilikánál. A világhírű zenész és producer új lemezét, az Utopia for Realists - Hungarian Picturest először Magyarországon hallgathatta meg élőben a sokezres közönség. Leslie Mandoki új albumát Bartók Béla zenei öröksége ihlette. Al Di Meolo, Szakcsi Lakatos Béla és más világsztárok játszották és énekelték a magyar zeneművészet kivételes alkotásait, Leslie Mandoki (aki egyébként a világ egyik legjobb ütőshangszer-művésze) dobolt és énekelt is. Az est egyik legfelemelőbb pillanata volt, amikor a Grammy-díjra jelölt kameruni jazz-zenész, Richard Bona magyarul énekelte a Kis kece lányom, fehérbe vagyon... kezdetű népdalt.

A közönség a Mandoki Soulmates lemezbemutató koncertjén a budapesti Szent István-bazilikánál, 2021. augusztus 21-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

A színpadon ezen az estén Leslie Mandokin kívül olyan világsztárok léptek fel, mint Al Di Meola és Mike Stern gitáros, Tony Carey billentyűs, Bill Evans szaxofonos, Randy Brecker és Till Brönner trombitás, valamint Richard Bona basszusgitáros. Szintén színpadra állt Szakcsi Lakatos Béla és Charlie is.

Mike Stern dzsesszgitáros (b), Al Di Meola gitáros (j) és Leslie Mandoki (k) a Mandoki Soulmates ingyenes lemezbemutató koncertjén a budapesti Szent István-bazilikánál, 2021. augusztus 21-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az augusztus 21-i három és fél órás koncerten a Bartók tiszteletére írt nagyszabású progresszív rock szvitjét adták elő a Mandoki Soulmatesszel.