Bodrogi Gyula két nappal a balesete után újra forgatni ment és túl van már egy színházi próbán is, fel sem merült, hogy nem áll fel újra arra a dobogóra, amelyikről leesett - írta meg a Bors.

Múlt hét csütörtökön munkahelyi baleset érte Bodrogi Gyulát. A Nemzeti Színház művésze a színpadon, próba közben egy dobogóról zuhant le.

A művész a jobb oldalára esett, emiatt a válla, a bordái és a csuklója is zúzódott. A látványos esést követően a teremben tartózkodók azonnal mentőt akartak hívni a 87 éves színészhez, aki elutasította az orvosi kezelést, inkább hazament, hogy az otthonában lábadozzon.

Sok időt azonban nem adott magának, szerettei tanácsa ellenére pénteken már forgatni ment.

AKÁRMI TÖRTÉNIK VELEM, BÁRHOGY SÉRÜLÖK MEG, ENGEM AZ ÖL MEG, HA MEGÁLLOK, NEM AZ, HA MEGYEK"– mondta vasárnap délelőtt Bodrogi Gyula, majd így folytatta:
NEM VOLT KÉRDÉS, HOGY SZOMBATON ELMENTEM A NAPTÁRAMBA BEÍRT FORGATÁSRA, ÉS KÉPZELJÉK, MÁR SZÍNHÁZI PRÓBÁN IS VOLTAM AZÓTA. NEHEZEBBEN JÁROK, VANNAK IZOMLÁZ SZERŰ FÁJDALMAIM, DE MEGLESZEK"– nyugtatta az olvasókat a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész.

Balesete után azonnal újra munkába állt Bodrogi Gyula (korábbi felvétel)Forrás: Fabián Borbála

Amikor azt kérdezték, hogy legalább abba belement-e, hogy kivegyék a díszletből azt a dobogót, amiről leesett, hogy ne forduljon többé elő ilyen baleset, azonnal felháborodott.

MIÉRT VETTÜK VOLNA KI? A DOBOGÓ MARAD. NEM Ő ESETT LE RÓLAM, HANEM ÉN RÓLA"– nevetett Bodrogi Gyula, aki bár vicces kedvében volt, természetesen tisztában van azzal, hogy nagyobb baj is történhetett volna.

A művésznek meggyőződése, hogy a rutinjának és persze a szerencsének is köszönheti, hogy most nem gipszágyon fekszik valamelyik kórházban.

A HÁROM ÉV TÁNCTANULÁSNAK ÉS A NÉGY ÉV SZÍNMŰVÉSZETI FŐISKOLÁNAK KÖSZÖNHETEM, HOGY EGYBEN MARADTAM. MEGTANULTAM ESNI, GYORSAN REAGÁLNI. EZZEL EGYÜTT, TULAJDONKÉPPEN ISTENI CSODA, HOGY MEGÚSZTAM!"– zárta Bodrogi.