A Duna Nap célja a szülőföldön maradás és a megmaradás erősítése - mondta a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna szombat déli Híradójában.

Dobos Menyhért Tamási Áron gondolatait idézve úgy fogalmazott: Nekünk a világ szívének kapuján kell kopogtatni azért, hogy a magyarság hangját meghallják".

A műsorban elmondta, hogy vásároltak egy Szent Korona-másolatot, amit szombaton díszmenettel vittek át a torockói templomba, ott ezt állandó kiállításon láthatják az érdeklődők.

Dobos MenyhértForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az erdélyi Torockón hetedszer rendezik meg a Duna Napot, amelynek középpontjában az idén a Szent Korona áll. A 2014-ben megnyílt torockói Duna-Ház egy egész évben működő kulturális központ, amelynek kiemelkedő eseménye a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó Duna Nap.

A koronavírus-járvány miatt mostanra halasztott rendezvény eseményeibe napközben többször élőben bekapcsolódik az M1 aktuális csatorna, szeptember közepén pedig a Duna World csatornán 26 perces összeállítást láthatnak a nézők a Duna Napról.