Látványos akrobatikai elemekkel érkezik a Ramazuri című tánccirkuszi előadás

Ramazuri tánccirkusz, Duda Éva Társulat, Eva Duda Dance Company
Vágólapra másolva!
Szeptember 3-án tartják a Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös tánccirkuszi előadása, a Ramazuri bemutatóját Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban.
Vágólapra másolva!

A szervezők tájékoztatása szerint a Ramazuri szereplői a kortárs tánc mellett az újcirkusz világán keresztül szólítják meg a közönséget.

A produkcióban maga a mozgás a nyelv, a humor és dráma kéz a kézben jár, egyformán van jelen, benne elegancia és komédia, valóság és fantasztikum.

A közleményben azt írták, a látványos, élőzenével kísért, akrobatikai elemekkel tarkított előadásban két jelentős szóló kapott helyet.

A női szereplő az érzékiség, az erő és a szárnyalás motívumait használja, míg a férfi a felfedezőt és kísérletezőt, természetközeli figurát jeleníti meg.

Az előadás egyik fő eleme a látvány, amelyben speciális cirkuszi eszközök és térelemek kaptak helyet.

Az élet egységét szimbolizáló körformákat a cirkuszi porond inspirálta.

Farkas Izsák és Szarvas Dávid jóvoltából az előzenei hangzásban az elektrowsing, az etno, a jazz és hip-hop irányzatok is megjelennek az elektromos hegedű és a hangsúlyos beatbox mellett.

A Ramazurit szeptember 4-én és október 4-én a Nemzeti Táncszínházban, szeptember 5-én Veszprémben A Tánc Fesztiválján láthatják a nézők.