Két héttel azután, hogy súlyos balesetet szenvedett próba közben, a hétvégén máris színpadon állt a 87 éves művész - írta a Borsonline. A Szenes Iván Emlékkoncert közönsége ámulattal figyelte, hogy mennyi erő van a Nemzet Színészében.

Tízezer ember lélegzet visszafojtva várta a pillanatot, amikor Bodrogi Gyula vasárnap este a Szenes Iván téren színre lépett. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész nemcsak meghívott vendége, de műsorvezetője is volt a 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván Emlékkoncertnek.

A művész augusztus 19-én súlyos balesetet szenvedett. Bodrogi a Nemzeti Színházban a Vadászat című Földes László HOBO darabot próbálta éppen, amikor egy rossz mozdulatot követően lezuhant egy dobogóról.

Bodrogi Gyulafotó: Talán Csaba

Az esést követően nem engedte a kollégáknak, hogy mentőt hívjanak, inkább hazament pihenni, de miután napok teltek el és nem múltak a fájdalmai, kénytelen volt megnézetni magát egy orvossal. Mint kiderült, több bordája is elrepedt, zúzódott a jobb válla és a jobb csuklója is, ami, bár a művész próbálta elbagatellizálni, komoly fájdalmakat okoztak neki. 

Egy-két év és mindjárt rendbe jövök – mondta a Borsnak a koncert előtt a művész. Egy hasra esés nem a világ, amikor a színpadon vagyok, egyáltalán nincsenek fájdalmaim. Azért tartottam egyébként fontosnak, hogy itt legyek ma este, hogy ápoljam a kiváló és felejthetetlen Szenes Iván emlékét. Amit együtt dolgoztunk, azt megpróbáljuk újra elmondani, eljátszani, elénekelni. 

Ilyen közegben, csodálatos művészek és persze a tízezres közönség társaságában a gyógyulás is gyorsabban megy.