Zenei és vizuális forradalom Leslie Mandoki új lemezén - videó

Mandoki Soulmates Koncert, Budapest,  2021.08.21., Mike Stern, Al di Meola, Mike Stern; Leslie Mandoki; Al di Meola
Mandoki Soulmates Konzert; Budapest, Hungary; 21.08.2021; Mike Stern; Leslie Mandoki; Al di Meola
Vágólapra másolva!
A közös menekülés azon a nevezetes vasúti alagúton keresztül, a disszidálás a kommunizmus elől, a szabadságba menekülés egy életre szóló kötelékeket teremtett két ember között. Leslie Mandoki és Csupó Gábor gyümölcsöző kapcsolata most egy új, álomszerű művészeti munkát és egy vadonatúj zenei és vizuális formátumot eredményezett. Szeptember 24-én jelenik meg világszerte a berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett koncertjén alapuló Utopia for Realists című album.
Vágólapra másolva!

Leslie Mandoki állandó névjegye, a kulturálisan releváns, társadalomtudatos, a jazz-rock virtuozitásával fűszerezett progresszív rock ezúttal szorosan összefonódik a világhírű animátor, Csupó Gábor látomásos koncepcióival. Csupó komponálta ugyanis a zenész Magyar képek című, Bartók Béla zenéje által inspirált művének képi világát.

1975-ben három magyar - Mandoki és Csupó, valamint Leslie zenész barátja, Bencker László - menekült el egy alagúton a szabadság és az új élet felé. Csupó Gábor megalapította a Klasky Csupo animációs stúdiót Hollywoodban, és

olyan korszakalkotó sorozatokat készített, mint A Simpson család, a Rugrats és a Duckman.

Részlet az Utopia for Realist című album belső boriítójából Forrás: Mandoki Soulmates

A menekülttáborban Leslie Mandoki vakmerően azt mondta a tisztviselőnek, azért jött Nyugatra, hogy együtt zenéljen Ian Andersonnal a Jethro Tullból és Al Di Meolával, a világhírű jazz-fúziós gitárossal. Mind Anderson, mind Di Meola harminc évvel ezelőtt a Mandoki Soulmates zenekar alapító tagjai lettek.

A Soulmatesben az évek során a progresszív rock és a jazz számos neves alakja is helyet kapott. Mandoki kifinomult és érett zenét alkotott, amely ötvözi a brit progresszív rock intellektuális és művészi esszenciáját a New York-i jazz-rock és fúziós színtér virtuóz zsenialitásával.

Mandoki és Csupó most együttműködve alkották meg az Utopia for Realist című rendkívüli kiadványt, amely a berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Mandoki Soulmates koncertjén alapul.

Csupó zseniális ötlete az volt, hogy Bartók kedvenc magyar festményei alapján készült magas minőségű animációkat komponál össze a Kárpát-medencében forgatott filmjelenetekkel, a hellyel, ahol a híres zeneszerzőt a hagyományos népdalok inspirálták.

Forrás: Origo

A Sony InsideOut kiadó gondozásában megjelenő lemez

lenyűgöző vizuális leképezése a színpadon és a stúdióban születő örömzenének.

Ez az új és egyedülálló vizuális album újra összehozta a két híres magyar lelkitársat, hogy egy izgalmas és örömteli holisztikus élményt nyújtson a szemnek, a fülnek és a léleknek.

A lemez készületeibe az alábbi videó enged bepillantást: