Megkezdődött a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) nyílt napja csütörtökön az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon Budapesten. Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint Veszprém kiváló helyszín lesz a programsorozat megrendezésére.

Veszprém kiváló helyszín lesz, hiszen olyan történelmi városról van szó, amelynek a történeti, kulturális és természeti adottságai túlmutatnak a méretén  - hangsúlyozta Kovács Zoltán a nyílt nap köszöntő beszédében.

Hozzátette: azon érdemes gondolkodni, hogy a természetjárás, a természeti adottságokat bemutató programokat hogyan kell és lehet részévé tenni a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak.

Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos és Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) megvalósításáért felelős kormánybiztos a program nyílt napján az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon 2021. október 7-énForrás: MTI/Illyés Tibor