Makacs dolgokról szólva kell a fiatalokat elérni - így készült az október 23-i Sétatörténelem-kisfilm

Sétatörténelem werkfilm
Vágólapra másolva!
A korábbi, nagy sikert arató, a magyar nemzeti ünnepek alkalmából készített "sétafilmek" után, az október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán is könnyed hangvételű, de komoly kisfilmmel jelentkezik Bagi Iván. A Karinthy-gyűrűs humorista a március 15-i és az augusztus 20-i videó elkészítését követően ismét Szép Bencével, a történelem szakon végzett stand up-ossal sétált együtt, hogy közvetlen módon és közérthetően beszéljenek a harmadik magyar nemzeti ünnep előzményeiről, az 1956-os eseményekről - elsősorban a fiatalokat megszólítva. De hogyan készült a legújabb, a 65 éve történtekről szóló, bizonyosan sokak által várt kisfilm? Kiderül az alábbi videós összeállításból!
Vágólapra másolva!

Azzal titkot nem árulunk el, nem "spoilerezünk" el semmit, ha kijelentjük: rengeteg munka, a téma méltóságával szembeni tisztelet, és világos célkitűzés van amögött, hogy

a magyar nemzeti ünnepekről élvezetes, könnyed, humoros, mégis komoly edukációs értékkel bíró kisfilmek készülhetnek.

Az 1956-os forradalmi eseményeket felelevenítő legújabb sétafilmről már a werkfilmje alapján kijelenthető, hogy meg fogja ugrani a készítők által a maguk számára a korábbi kisfilmekkel magasra tett lécet.

Bagi Iván, Szép Bence és alkotótársaik ugyanis egyértelmű koncepcióval álltak neki mostani kisfilmjük elkészítésének is. A Sétatörténelem legújabb darabjához készített kísérőfilmből kiderül: a humorista és a stand up-os - ahogy producerük is - tökéletesen tisztában van azzal, hogy a fiatalok megváltozott médiafogyasztási szokásaira akkor is reagálni kell, ha történetesen nehéz témáról, makacs tényekről, drámai, sorsokat és történelmet egyaránt fordító eseményekről kell beszélni.

- avatja be a receptbe Bagi Iván a nézőket a werkfilmben a legújabb sétafilmjükről beszélve.

"A nemzeti ünnepeink azért vaskos témák" - mondja a kísérőfilmben a történelem szakot végzett Szép Bence, aki már az augusztus 20-i filmnél is helyet változtatott, kamera mögött tevékenykedő íróból a kamera előtt a történeteket mesélő is lett. "Ezekről a témákról olyan filmes elemekkel szeretnének beszélni, amelyek révén azok súlyossága ellenére is fogyaszthatóbb, könnyedebb, pörgősebb lesz a mondanivaló" - mondja el Szép Bence.

Ám a kulisszatitkoknak ezzel nincs vége. Nézze meg ön is az alábbi videóra kattintva Bagi Ivánék új történelmi sétafilmjének az elkészítéséről szóló összeállítást! Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc eseményeiről szóló legújabb filmet pedig hamarosan láthatja az Origo oldalán!