Ravel, Bernstein és Gershwin műveivel, valamint Kovács Zoltán új szerzeményének ősbemutatójával ünnepli alapításának 168. évfordulóját a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara november 10-én Budapesten, a Müpában.

A zenekar közleménye szerint az est karmestere Rico Saccani és Kovács Zoltán lesz, közreműködik Fejérvári Zoltán zongoraművész. A műsorban Kovács Zoltán Ludus luminis, Ravel g-dúr zongoraverseny, Bernstein Szimfonikus táncok a West Side Storyból és Gershwin Egy amerikai Párizsban című műve hangzik el. 

Az est nyitánya az Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, Kovács Zoltán Ludus luminis című művének ősbemutatója lesz a szerző vezényletével,  aki nem mellesleg a Társaság fagottművésze is. Ezt követi Ravel G-dúr zongoraversenye, melynek szólistájaként a világ élvonalába tartozó fiatal zongoraművész, a 2017-es Montreali Zongoraverseny győztese, Fejérvári Zoltán lép színpadra. A versenyműre Mozart és Saint-Saëns zenéjén túl az amerikai dzsessz is nagy hatással volt, akárcsak a koncert második részében elhangzó két zenemű komponistájára. 

Bernstein 1961-ben a West Side Storyból összeállított zenekari szvitje, a Szimfonikus táncok a színpadi darab olyan népszerű tételeit idézi, mint a Somewhere, a Mambo vagy a Maria.  Ahogyan az első részben Ravel a dzsessz felé kacsintott, a koncert végén úgy tekint az amerikai Gershwin Európa felé. Az Egy amerikai Párizsban az 1920-as évek varázslatos, nyüzsgő világát idézi meg. A karmesteri pálcát a nemzetközi szaktekintélynek számító olasz-amerikai dirigens, a Budapesti Filharmóniai Társaság egykori vezető karmestere és művészeti tanácsadója, Rico Saccani forgatja majd.