Hetvenöt éves korában, hosszú betegség után meghalt Venczel Vera színésznő, férje szerint a tragédia előtti napokban már nagyon rossz állapotban volt, évek óta küzdött a betegséggel - írta meg a Blikk.

Venczel Veráról azt írták egyszer, hogy ő a magyar Audrey Hepburn, a közönség rajongott érte, a legszebb magyar színésznők egyike volt. 

Férje, Czapp György formatervező és ismert grafikus szerint az utolsó napokban a felesége már nagyon rossz állapotban volt, évek óta küzdött betegséggel.

Budapest, 2021. október 24. Életének 76. évében meghalt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Venczel Verát otthonában, szerettei körében érte a halál 2021. október 22-én. A felvétel 2017. szeptember 7-én készült a színésznőről a Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepénForrás: MTI/Soós Lajos

Venczel Verát a szépsége mellett a tehetsége emelte ki a többi színésznő közül, egyszer azt írták róla egy portréban, hogy:  

Hihetetlen átéléssel formálta meg a szerepeit, a fájdalom igazi fájdalomként jelent meg az arcán, a nevetés pedig... az az édes kacaj, azon a tündéri vonásain. 

Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész életének 76. évében, hosszú betegség után halt meg.