Nyílt pályázatot hirdet könyvkiadói tevékenységet végző magyarországi és határon túli gazdasági társaság vagy civil szervezet digitalizálási, multimédiás vagy hangoskönyv programjainak támogatására a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából.

A vissza nem térítendő támogatás célja a hazai és Kárpát-medencei kiadók által innovatív és értékteremtő magyar irodalmi, művészeti, kulturális, kritikai, tudományos és tudománynépszerűsítő magyar nyelvű kiadványok és szakmai programok támogatása digitalizálás, multimediális tartalmak, hangoskönyvek gyártása területen.

Fotó / 123RF

A pályázat – figyelemmel a változó olvasói szokásokra és a könyvkiadói tevékenységet végzők igényeire – hozzájárulhat a szellemi kulturális örökség és a kortárs művészetek népszerűsítéséhez, a fiatalabb korosztály megszólításához.

Pályázni digitalizálási feladatok (kiadványok e-book formátumokra konvertálása, a könyvkiadó tevékenységéhez kapcsolódó online felület fejlesztése), multimediális tartalomgyártás, valamint hangoskönyvgyártás támogatására lehet.

A felhívás keretében rendelkezésre álló keretösszeg: 150.000.000 Ft, az igényelhető támogatás 1.000.000 Ft – 5.000.000 Ft (pályázati díj nincs).

A pályázat beadási határideje: 2022.11.19.–29., megvalósítási időszak: 2021.09.01.–2022. 04.30.

A részletes pályázati kiírás itt tölthető le. A pályázat benyújtására, az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER), ide kattintva van lehetőség.