Közel két hete, hogy Kóbor János súlyos koronavírus-fertőzéssel kórházba került. A családja és a barátai kerülik a nyilvánosságot, Omega menedzsere pedig elmondta, hogy ez a zenészlegenda akarata, aki előre hírzárlatot hirdetett.

Kóbor Jánost a SOTE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezelik, miután elkapta a koronavírust. A 78 éves énekes állapota a kiszivárgott információk szerint súlyos, de nem engedik, hogy pontos információk megjelenjenek a sajtóban az állapotáról. Úgy tudni, hogy lélegeztetőgépen van, mélyaltatásban.

A Bors elérte az Omega menedzserét, aki elárulta: a hírzárlatról maga Kóbor János adott ezzel kapcsolatban pontos utasításokat a környezetének még mielőtt kórházba került volna.

Szóba került, hogy mi legyen abban az esetben, ha bármi baj történne. Külön megkért engem, az Omegát és az egész családját, hogy bármilyen állapotba kerül, nem szeretné, ha bárki is tudna róla – árulta el Trunkos András.

"Szerette volna, hogy az emberek fejében úgy szerepeljen, mint aki zenekarával a kis országunkból egy világsztárrá vált. Nyilván egy-két dolgot el kell mondanunk a rajongóknak, de nem akarjuk, és ő sem akarná, hogy bárki lássa a küzdelmét. Ezt tiszteletben kell tartanunk" – nyilatkozta a menedzser.

Rengetegen aggódnak és imádkoznak Kóbor Jánosért. A temérdek rajongó mellett a művészvilág is aggódik érte, még a világhírű Scorpions zenekar frontembere is videóüzenetet küldött neki a Borson keresztül.

"Mikor megkaptuk a videót a Scorpionstól egyből megmutattuk a családnak. Hatalmas erőt adott nekik, hogy tudták, hogy Meckyért az egész világ imádkozik. Dél-Amerikából, Afrikából, mindenhonnan kapjuk a leveleket, üzeneteket, telefonhívásokat, és úgy érezzük, hogy egy nagy szívként dobog a világ Kóbor Jánosért – mondta Trunkos András.

"Megállás nélkül csörög a telefon, amin keresztül világsztárok is érdeklődnek naponta Mecky állapotáról" – tette hozzá.